Witam
Celowo poruszyłem ten temat na forum - mogłem oczywiście wysłać maila do Stacha. Ale ponieważ podobno dotyczy to także serwisu Piotra (a wiem, że wielu z Was prowadzi swoje serwisy) chciałem uzyskać informacje i opinie od innych webmajsterów.
A co do umorzenia - nie jest potrzebna nawet rozprawa. Taką decyzję może podjąć prokuratura.
Jeżeli chodzi o "ekspertów" - nie są potrzebni. Gdybym to ja miał stanąć na forum sądowym powołałbym się na artykuły już istniejące. A dowodzić (jak już sugerowałem) musi oskarżający!. tego typu sprawy nie podpadają jak na razie pod ustawę o ochronie praw autorskich (chociaż wiem, że są czynione pewne kroki - ale nie jest i nie będzie to sprawa prosta).
Dlatego nie potępiam w czambuł "piratów", ale i nie popieram takich działań. Uważam, że dla zwykłej przyzwoitości i zasad dobrego współżycia, jeżeli umieszczają materiały z innych stron (niekoniecznie pochodzących z własnej pracy tamtych webmajsterów) - powinni a nawet muszą podać zródło!!!
A dyskusji jak na razie nie ma i pewnie nie będzie - może dlatego, że dla wielu z Was nadal jestem Złośliwcem. Ale to mnie "wsio rawno".
Pozdrawiam
i jeszcze raz życzę wszystkim webmajstrom wytrwałości i spokoju

Odpowiedz z cytatem