Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: butla z gazem, a samolot

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Odp: butla z gazem, a samolot

Temat latania tanimi liniami był wielokrotnie omawiany na grupie dyskusyjnej pl.rec.paralotnie. Poszukaj tam bardziej szczegółowych opisów :)

Ogólnie wypracowana metoda polega na tym, że najcięższe rzeczy ubierasz/pakujesz na siebie (buty górskie itd). Ubierasz się na cebulkę, wszystkie kieszenie zapakowane na maxa (baterie, aparat fotograficzny itd).
    W przypadku paralotni (ponieważ jak wspomniałem plecak jest sporych rozmiarów) następuje najpierw odprawa standardowa, a następnie Pani poleca przenieść paralotnię do specjalnego okienka gdzie przyjmują nadbagaż (tam już nie ma ważenia - tylko oddajesz plecak). "W drodze" do okienka przepakowujesz wszystko z siebie do plecaka :).

Inny wariant to lekkie ciuchy w podręcznym i po odprawie przebierasz się w te ciuchy - pakując do podręcznego wszystko co najcięższe.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: butla z gazem, a samolot

Dzięki.
    Taaaa, tanie linie mają swoje "uroki", no ale są tanie. Do Norwegii polecę za tyle co w nasze góry bym jechała i to z nadbagażem, który jak już wykupiłam to znieśli ha ha ha. No ale przynajmniej nie mam stresa, że będę płacić prawie 50zł za 1kg nadbagażu
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów