No chyba że nasza Kryska chce wypróbować coś nowego w życiu...(terroryzm) :):)
No chyba że nasza Kryska chce wypróbować coś nowego w życiu...(terroryzm) :):)
Dusza ludzka jest jak ptak:
Gdy wzbija się na pewną wysokość,nie tylko nie wolno jej spocząć,ale musi tęgo skrzydłami pracować,by się na niej utrzymać. Inaczej pierwsza lepsza pokusa pociągie ją ku ziemi.
..terrocash.. taka nowa konkurencja... mają nawet swoje strony... przewieź granat przez granicę tu i tu... super zabawa.. Za generała Huzio udało mi się przez Barwinek przwieźć dwa kilogramy trotylu :)
a ja tylko naboj armatni (chyba pusty) szmuglowalam..
http://picasaweb.google.com/koza.zza...04826841264274
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
No buba trzymałaś w garści kawał pocisku moździeżowego na oko 120mm. Można powiedzieć - niebezpieczeństwo duże przyjemność wątpliwa.
pozdrawiam
Marek
...z tego co widzę to bez zapalnika, Buba mówi że pusty.. to i trotyl wypłukało, znalazłem kilka takich wypłukanych w potokach... jeszcze spłonkę w lotce zbić i cacy lampka z tego może być.. ale oczywiście mój post jest nie wychowawczy i pamiętajcie dzieci: Nie róbcie tego w domu... tylko dorośli to idioci... :)
A jak z namiotem?w sensie bo on przytroczony do plecaka i jak teraz zrobić, żeby go w trakcie nie zgubili?
podobno sa jakies specjalne folie, które się kupuje, żeby opakować?w tanich liniach też takie coś funkcjonuje?
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Każdy przewoźnik ma własny regulamin, więc się dowiedz szczegółowo u swojego. LOT np. każe (albo przynajmniej kazał kiedyś) przytroczyć takie mniejsze, luźne rzeczy poprzez zafoliowanie razem z dużym bagażem. Jeśli łącznie zawiniątko nie przekraczało dopuszczalnej wagi i wymiarów, to nie było dodatkowych opłat. Tak kiedyś przewieźliśmy długie rulony z projektami przytroczone do walizek. Ale jak jest teraz, głowy nie dam![]()
Ja swoją paralotnię przewoziłem kilkoma różnymi liniami i generalnie zawsze musiałem ją "obwiązywać" folią stretch (maszyna do foliowania dostępna jest na każdym lotnisku - usługa ta jest płatna (od 10 do $20)).
Plecak jest bardzo duży, ma sporo różnych pasków, które wiszą swobodnie (co może ponoć spowodować ich wciągnięcie w taśmociągi).
Zasadniczo liczą się zsumowane wymiary plecaka i jego waga. Każda linia lotnicza podchodzi do tematu inaczej więc musisz u nich zasięgnąć informacji.
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
dzięki;-) wykupiłam nadbagaż, więc nie uniosę tego ile mogę zabrać, bo bagaż główny 30kg i 10kg podręczny;-)
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
..tylko doczytaj regulamin .. jest taki punkt że bagażów się nie dzieli , to że wykupiłaś nadbagaż, nie znaczy że będziesz mogła w tej cenie nadać więcej pakunków ilościowo.. liczy się waga jednego głównego + podręczny, często jest tak że trzeba wykupić osobny bagaż, jak chcesz żeby namiot leciał osobno... nie masz jakiegoś kondoma na plecakżeby to razem upchnąć? W prześcieradło owiń :p
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)