Coś się wymyśli na miejscu.
No naprawdę, nasze życie od tego nie zależy;-)
Jakoś się tam dostaniemy-ZAKŁAD???;-)))
Coś się wymyśli na miejscu.
No naprawdę, nasze życie od tego nie zależy;-)
Jakoś się tam dostaniemy-ZAKŁAD???;-)))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Oczywiście, że jakoś się tam dostaniecie. Lepiej jednak, aby Wojtek sprawdził rozkład jazdy autobusu. "The bus service runs Saturday and Sunday from mid-May to mid-September, and every day from late-May to late-August." Życie od tego nie zależy, ale lepiej chyba postarać się przed wyjazdem, aby podczas wyprawy mieć jak najmniej niemiłych niespodzianek.
Przeczytaj opowieść faceta, który też nie lubi planować i nie znał rozkładu jazdy autobusu: http://robfisher.net/travel/norway2002/day3.html
Andrzej nie przekonasz mnie, dla nas nie ma czegoś takiego jak niemiłe niespodzianki, każda z niespodzianek jest fajna i jak na razie dobrze się kończy.
Różnimy się w planowaniu-Ty jak nie zaplanujesz co do minuty każdego dnia to nie zaśniesz spokojnie, a mi wystarczy świadomość z kim jadę i mniej więcej dokąd.
U Ciebie dla Ciebie się to sprawdza, i u mnie dla mnie też, różni ludzie różne potrzeby.
Więc zlituj się z tymi autobusami, promami i innymi.
My na miejscu się zorientujemy co i jak i jestem pewna, że dotrzemy tam gdzie chcemy, chyba, że naprawdę coś się złego zdarzy, ktoś z ekipy zachoruje itd.
To jest nasz URLOP i nie ma sensu się stresować niczym;-)
Bogdan Loebl
A jeśli nie będę znała rozkładu jazdy to coś się stanie?
bo dla mnie nic
Poznam go na dworcu jak tam dojedziemy, w niedzielę, a może później, nie wiem, dowiem się na miejscu.
To Ty musisz koniecznie wszystko wiedzieć przed wyjazdem, a nie ja.
Bogdan Loebl
Na razie nie musisz się stresować. Rozkładu jazdy na 2011 w tej chwili tam jeszcze nie ma:
Ruteinformasjon - Østerhus Buss
Ale ja się nie stresuję.
Tak jak napisałam-rozkład poznamy na miejscu na dworcu.
A Ty dalej swoje no;-))))
Bogdan Loebl
Może ten link, komuś poza mną, też się przyda.
Bardzo szczegółowe mapy topograficzne Norwegii (i nie tylko) są dostępne za pomocą programu Mobile Atlas Creator. Szczegóły na ten temat u GPS Maniaka: Mobile Atlas Creator (mobac) - raster z sieci. W razie trudności służę pomocą.
Wróciłem z rejsu wzdłuż wybrzeży Norwegii. Tutaj umieściłem parę zdjęć: Bergen-Kirkenes-Bergen 04/2011.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki