Dusza ludzka jest jak ptak:
Gdy wzbija się na pewną wysokość,nie tylko nie wolno jej spocząć,ale musi tęgo skrzydłami pracować,by się na niej utrzymać. Inaczej pierwsza lepsza pokusa pociągie ją ku ziemi.
Na zakończenie
obiecany już dawno pomnik Krysi stojący przy głównej promenadzie miasta Bergen
.
Pomnik 1.jpg
.
Krysia, jak najprawdziwsza muza chętnie pozuje artystom przy tworzeniu swych niezapomnianych dzieł.
Turysto ! Musisz to zobaczyć !
hahahahahahaha
BOMBA!!!
ps-ojej, czy musisz mi przypominać o pozostałych 3 folderkach ze zdjęciami z tego wyjazdu?;-)
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Henio mnie zmobilizował, żeby wrócić do tych chwil.
No to dojechaliśmy do Oddy.
Trochę się pogoda tylko zkichała, no cóż-Norwegia w końcu.
Idziemy do wioski obok Tyssedal, skąd wiedzie szlak na Trolltungę. 6km z buta!do tej pory nie wiem dlaczego po prostu nie wysiedliśmy tam?Może liczyliśmy na to, że jakiekolwiek sklepy będą otwarte w niedzielę w sporej bądź co bądź miejscowości?
No niestety nie były, znajdujemy jedynie sklepik na stacji benzynowej. Dodatkowo znajdujemy geokesza w Oddzie i ruszamy z kopyta.
cdn
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Listopad to taki czas, że wieczory w Bergen teraz szybko nadchodzą.
Pozostaje podziwianie fiordów w poświacie księżyca
.
Dni się robią teraz coraz dłuższe. W kwietniu w Norwegii dni będą już wystarczająco długie, że mam chęć wybrać do Bergen i pojechać w rejs wokół Norwegii tam i z powrotem, szczególnie, że ceny za rejs są wtedy stosunkowo niskie.
7 kwietnia lecę do Bergen. Następnego dnia wsiadam na statek Midnatsol i ruszam na północ.
Andrzeju tylko końcówka czerwca i poczatek lipca - planuj spotkanie . Norwegia jest piękna, a białe noce na zawsze pozostają w pamięci. Temperatury w kwietniu nie za koniecznie takie przychylne, zmień plany Drogi Andrzeju - obysmy sie spotkali ( ja od 21 czerwca tam jestem ) .
Oszczedzać nie należy bezwarunkowo
Andrzeju !
Polecam na początek spacer po pięknym mieście Bergen.
Ja w czasie godzinnego spaceru stwierdziłem że Norwegowie bardzo dbają o to aby mieć porządek ....we własnym obejściu.
Załączam zdjęcia ze wspomnianego spaceru .... i nikt mi nikt nie mówi że w Polsce jest bajzel.
IMG_8382_1.jpgIMG_5056.jpgIMG_5164.jpgIMG_5187.jpgIMG_5040.jpgIMG_5044.jpg....IMG_5042.jpgIMG_5169.jpg
pozostałe zdjęcia zamieszczę na życzenie
Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 14-01-2011 o 23:25
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki