- Myśl, że ktoś mógłby oddziaływaniem na chmury z samolotu skutecznie wywoływać szkodliwe zjawiska atmosferyczne, jest w świetle obecnej wiedzy absurdalna - przekonuje prof. Krzysztof Haman.
Tekst ładnie puentujący powyższą dyskusję tutaj.
- Myśl, że ktoś mógłby oddziaływaniem na chmury z samolotu skutecznie wywoływać szkodliwe zjawiska atmosferyczne, jest w świetle obecnej wiedzy absurdalna - przekonuje prof. Krzysztof Haman.
Tekst ładnie puentujący powyższą dyskusję tutaj.
..oj bies bies.. widzisz atak bo chcesz widzieć atak. internet spłaszcza większość wypowiedzi jeśli nie wszystkie... źle odebrałeś moje intencje..(i większości, zwykły kpiący ton jest ostatnio domeną na forum, nie tylko na tym , w polityce nawet kilka lat :P) Dla mnie dla przykładu chemtrails to zjawisko bliskie faktu. Sam obserwowałem coś podobnego , i miałem możliwość porównania terenów do lotów samolotów wojskowych oraz cywilnych, gdy mieszkałem przy ścieżkach dojścia największych lotnisk na świecie w kilku krajach...
Na fali ostatniej bajkowej afery ze znanym i lubianą rozgłośnią radiową i powodziami utworzyły się zaciekłe obozy odpychające jakiekolwiek teorie spiskowe, lub też pretendujące do takich na skutek retoryki medialnej.
Wypowiedzi naukowców i autorytetów też traktuję troszkę z boku, dostępni są do każdej teorii i antyteorii w każdej chwili , wystarczy odpowiednio zapłacić a marketing zrobi swoje. Sprzedaje się wszystko...
VM2301 - logiczne przesłanki już są i wypowiedzi chemików oraz fizyków, w internecie, jednak dopinane są pod klauzulą "Teorii spiskowej" co na starcie wykreśla z obiegu i siła przebicia jest tłumiona normalnym cyklem jaki toczy się podług cudownych zasad ignorancji. Nie tylko fantaści o tym piszą, ale i normalni ludzie. Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka. Ale to właśnie fantaści i fanatycy wykurzyli temat na powierzchnię, co mu wcale nie służy...
Jednak z głową ludziska! Z głową! Skreślanie z góry jakiejś opcji, i oczekiwanie na oficjalne potwierdzenia nauki.. też jest skrajnością, i pachnie Talibami...
Nauka nie raz myliła się i musiała zmieniać zdanie... z doświadczenia wiem np. Jak w ciągu kilku (dosłownie kilku) lat zmieniały się np. standardy ratownicze do niektórych czynności w tym resuscytacyjnych, gdzie za każdym razem była to jedyna słuszna wykładnia lekarzy i Rady Resuscytacji...
...ale to tak będzie w kółko..
Idzie koniec świata w 2012 , co Wy się jakimś chemtrailsami przejmujecie...
:P
PS. W tym przypadku trwają już oficjalne badania różnych służb cywilnych w Wielkiej Brytanii i Stanach... Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić (w samej kwestii zachorowalności na rejonach intensywnie "zachmurzonych") Ale czy wyniki trafią do obiegu? Czy ktoś ich nie sfałszuje ? hm...... taki piękny, szczery i prawdziwy świat... mniodzio
PS.2 - nie będę podawał specjalistycznych linków, jeśli Kogoś temat na prawdę interesuje to sam odnajdzie informacje, przekonywanie na siłę ..hehe... jasne... i dajcie mi turban, albo koloratkę... :P
Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 08-06-2010 o 16:05
A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
Spożywając szyneczkę wędzoną od pokoleń w ten sam sposób, delektując się salcesonem, którego zapach i smak przekracza wszelkie współczesne wyobrażenia o wędlinie - ze spokojem wysłuchuję wszelkich strasznych prognoz, mając tę pewność, że puki co wszystko jest na swoim miejscu;
a teorie spiskowe zostawmy ich pasjonatom
Ludzie, żyjmy normalnie![]()
Chodzi o plac przy ulicy Lea.
Poziom cenowy na pewno jest niższy niż w pobliskim Złotym Rogu.
Szynka do "gotowania - 20. złotych - ale co to za szynka...
Pasztetowa, chyba sześć złotych, a słynny salceson jeszcze tańszy. Jest tam też kiełbasa wiejska - z galaretką, cena około 20. złotych.
Robię tam zakupy cotygodniowe, i za każdym razem ogarnia mnie zdziwienie, że jeszcze po takie coś istnieje.
Jak to wszystko pachnie ...
..kwestia chęci podania szczerej Prawdy i Obiektywizmu
..i tu możemy się bawić relatywizmem do woli.. ale czy o taką zabawę chodzi?
gwoli jasności chodziło mi o statystyki ZACHOROWALNOŚCI - te obiektywne i prawdziwe.. nie wyssane z palca lub zmieniane i przekłamane jak w sytuacji o której wspomniała Buba
Dżizus Buba zlituj się!
Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, jak bardzo to test np z komórkami można domowym sposobem wykonać, na jutjubie jest:
kładziemy w krzyż 4 komórki pośrodku nich ziarnka popcornu, i z 4 komórek dzwonimy na te 4-popkorn wybucha robiąc się prawdziwym popcornem.
Ale od tego jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleka droga to teorii spiskowych o rozpylanych przez samoloty specjalnych substancjach, żeby ludzi wytruć. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość i inne tego typu bzdury.
New Order czy jakoś tak. Masoni cholerka ha ha ha
Koleś się SAM powołuje na badania naukowe, to chyba logiczne, że pragniemy je poznać nieprawdaż???
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
ale nie kazdenaukowo dowiedzione
szczepionka wytruc?a ja myslalam ze to jedyna szansa na ocalenie ludzkosci przed grozna bezlitosna grypa
![]()
no oczywiscie oprocz maseczek na gebe przeciwwirusowych co zabijaja 99.9% wirusow grypy- takich za 80zl- musieli o nich mowic cos "w telewizorze" bo szly w aptece jak cieple buleczki![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
......nawet o tym nie myslalem,pragnolem czegos calkiem innego.
Myslalem o wspanialych Bieszczadach i pragne tylko aby takie pozostaly.
...i nic wiecej DZIEKI!!!!!!!!!!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)