Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

Mieszany widok

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

..oj bies bies.. widzisz atak bo chcesz widzieć atak. internet spłaszcza większość wypowiedzi jeśli nie wszystkie... źle odebrałeś moje intencje..(i większości, zwykły kpiący ton jest ostatnio domeną na forum, nie tylko na tym , w polityce nawet kilka lat :P) Dla mnie dla przykładu chemtrails to zjawisko bliskie faktu. Sam obserwowałem coś podobnego , i miałem możliwość porównania terenów do lotów samolotów wojskowych oraz cywilnych, gdy mieszkałem przy ścieżkach dojścia największych lotnisk na świecie w kilku krajach...
    Na fali ostatniej bajkowej afery ze znanym i lubianą rozgłośnią radiową i powodziami utworzyły się zaciekłe obozy odpychające jakiekolwiek teorie spiskowe, lub też pretendujące do takich na skutek retoryki medialnej.
    Wypowiedzi naukowców i autorytetów też traktuję troszkę z boku, dostępni są do każdej teorii i antyteorii w każdej chwili , wystarczy odpowiednio zapłacić a marketing zrobi swoje. Sprzedaje się wszystko...
    VM2301 - logiczne przesłanki już są i wypowiedzi chemików oraz fizyków, w internecie, jednak dopinane są pod klauzulą "Teorii spiskowej" co na starcie wykreśla z obiegu i siła przebicia jest tłumiona normalnym cyklem jaki toczy się podług cudownych zasad ignorancji. Nie tylko fantaści o tym piszą, ale i normalni ludzie. Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka. Ale to właśnie fantaści i fanatycy wykurzyli temat na powierzchnię, co mu wcale nie służy...
    Jednak z głową ludziska! Z głową! Skreślanie z góry jakiejś opcji, i oczekiwanie na oficjalne potwierdzenia nauki.. też jest skrajnością, i pachnie Talibami...
    Nauka nie raz myliła się i musiała zmieniać zdanie... z doświadczenia wiem np. Jak w ciągu kilku (dosłownie kilku) lat zmieniały się np. standardy ratownicze do niektórych czynności w tym resuscytacyjnych, gdzie za każdym razem była to jedyna słuszna wykładnia lekarzy i Rady Resuscytacji...
    ...ale to tak będzie w kółko..
    Idzie koniec świata w 2012 , co Wy się jakimś chemtrailsami przejmujecie...
    :P

PS. W tym przypadku trwają już oficjalne badania różnych służb cywilnych w Wielkiej Brytanii i Stanach... Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić (w samej kwestii zachorowalności na rejonach intensywnie "zachmurzonych") Ale czy wyniki trafią do obiegu? Czy ktoś ich nie sfałszuje ? hm...... taki piękny, szczery i prawdziwy świat... mniodzio

PS.2 - nie będę podawał specjalistycznych linków, jeśli Kogoś temat na prawdę interesuje to sam odnajdzie informacje, przekonywanie na siłę ..hehe... jasne... i dajcie mi turban, albo koloratkę... :P
    Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 08-06-2010 o 17:05

A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
    Spożywając szyneczkę wędzoną od pokoleń w ten sam sposób, delektując się salcesonem, którego zapach i smak przekracza wszelkie współczesne wyobrażenia o wędlinie - ze spokojem wysłuchuję wszelkich strasznych prognoz, mając tę pewność, że puki co wszystko jest na swoim miejscu;
    a teorie spiskowe zostawmy ich pasjonatom
    Ludzie, żyjmy normalnie

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez dorota z krakowa Zobacz posta
    A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
    Jestem zainteresowany :) Mogłabyś zdradzić o jaki plac chodzi i jaki poziom cenowy?
    Pozdrav

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Jestem zainteresowany :) Mogłabyś zdradzić o jaki plac chodzi i jaki poziom cenowy?
    Chodzi o plac przy ulicy Lea.
    Poziom cenowy na pewno jest niższy niż w pobliskim Złotym Rogu.
    Szynka do "gotowania - 20. złotych - ale co to za szynka...
    Pasztetowa, chyba sześć złotych, a słynny salceson jeszcze tańszy. Jest tam też kiełbasa wiejska - z galaretką, cena około 20. złotych.
    Robię tam zakupy cotygodniowe, i za każdym razem ogarnia mnie zdziwienie, że jeszcze po takie coś istnieje.
    Jak to wszystko pachnie ...

Bieszczadnik Awatar Xiro
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić
    "za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"

....to działa, szczególnie w badaniach naukowych

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Cytat Zamieszczone przez Xiro Zobacz posta
    "za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"

....to działa, szczególnie w badaniach naukowych

..kwestia chęci podania szczerej Prawdy i Obiektywizmu

..i tu możemy się bawić relatywizmem do woli.. ale czy o taką zabawę chodzi?

gwoli jasności chodziło mi o statystyki ZACHOROWALNOŚCI - te obiektywne i prawdziwe.. nie wyssane z palca lub zmieniane i przekłamane jak w sytuacji o której wspomniała Buba

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Dżizus Buba zlituj się!
    Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, jak bardzo to test np z komórkami można domowym sposobem wykonać, na jutjubie jest:
    kładziemy w krzyż 4 komórki pośrodku nich ziarnka popcornu, i z 4 komórek dzwonimy na te 4-popkorn wybucha robiąc się prawdziwym popcornem.
    Ale od tego jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleka droga to teorii spiskowych o rozpylanych przez samoloty specjalnych substancjach, żeby ludzi wytruć. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość i inne tego typu bzdury.
    New Order czy jakoś tak. Masoni cholerka ha ha ha
    Koleś się SAM powołuje na badania naukowe, to chyba logiczne, że pragniemy je poznać nieprawdaż???
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, j
    ale nie kazde naukowo dowiedzione

. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość
    szczepionka wytruc? a ja myslalam ze to jedyna szansa na ocalenie ludzkosci przed grozna bezlitosna grypa

no oczywiscie oprocz maseczek na gebe przeciwwirusowych co zabijaja 99.9% wirusow grypy- takich za 80zl- musieli o nich mowic cos "w telewizorze" bo szly w aptece jak cieple buleczki
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

www.grypa666 ale nie pamiętam czy pl czy inne badziewie
    Albo inszy codex alimentarius
    Tego typu stron www w necie jest full.
    O, wrzuciłam w gugla grypa666 i mamy:
    http://www.google.pl/search?q=grypa6...ient=firefox-a
    no to już po samych nagłówkach można wywnioskować o co chodzi;-))legalna depopulacja itd
    Nie wiem co mają na celu te www, ale jak widać niektórzy je czytają i wierzą w to co tam jest powypisywane. Więc ja brutalnie powtórzę: Kurski swego czasu miał rację.
    PS-ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

.
    PS-ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam

A ja tak:

[źródło - galeria tygodnika "Polityka"]

B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)