Cytat Zamieszczone przez marcins Zobacz posta
P Przedłużenie terminu do września w zasadzie niczego nie zmienia. Mi jest to obojętne. Natomiast jeśli chodzi o dorobienie zdjęć to trzeba by było przedłużyć termin co najmniej do jesieni i to późnej. Takiej gdy coś widać, bo ziele wszelkie zeschło, a liście opadły. A najlepiej do wiosny.
No właśnie.Teraz każdy z nas ma pewnie kilka zdjęć z cmentarzy,ale robione były zapewne dla ciekawego ujęcia czy widoku.Jeżeli się to zbierze do kupy,być może wystarczy na jakiś album.Ale dam taki przykład: w Prełukach są dwa cmentarze,cerkwisko i kilka krzyży przydrożnych (co znimi? Magurycz chyba się zajmuje takimi?).Cerkwisko można sfocić tylko w porze niezielonej,mam takie fotki ale są czysto dokumentalne,do albumu to się chyba nie nadają.Na cmentarzach byłem milion razy,ale do głowy mi nie przyszło robić zdjęcia,bo ile można focić krzyże? Reasumując są cmentarze,jest cerkwisko,są krzyże,jest temat - ale nie ma fotek (kilka kiepskich),żeby je zrobić potrzebna jest późna jesień...
Może zaczniemy od prostszych rzeczy,np wydamy pocztówki,może album a tą księgę jak już uzbieramy materiał.Jeszcze jedno-ktoś może już zrobił jakiś przegląd cmentarzy,może w "Bieszczadzie" wydawanym przez TPOnZ są monografie,może stamtąd się dowiemy o ciekawych nagrobkach?