Dzika Babo !
Istnieje coś takiego jak wysyłanie wiadomości prywatnych do konkretnych osób, bo zaśmiecanie wątków pisaniem nie na temat nie jest tu mile widziane.
Dzika Babo !
Istnieje coś takiego jak wysyłanie wiadomości prywatnych do konkretnych osób, bo zaśmiecanie wątków pisaniem nie na temat nie jest tu mile widziane.
odpiszę tutaj, by na przyszłość podczas wyszukiwania mógł ktoś skorzystaćpolecam dwa schroniska które są mega mega - sprawdzone przeze mnie 2 tygodnie temu :) pierwsza to Bacówka nad Wierchomlą - genialne miejsce, jedno z najlepszych schronisk jakie w życiu odwiedziłem, do tego pustki (na miejscu zastałem 2 osoby tylko - CZAD)
i dalej, nie wiem czy to się jeszcze łapie bo na mapie Niskiego i Sądeckiego mam (Sądecki to jest-wiem :P) schronisko prywatne Cyrla, leżące jakieś 3h drogi od Hali Łabowskiej.. Genialny właściciel jak dla mnie, oglądaliśmy wspólnie półfinał MŚ Urugwaj - Holandia na telewizorku 5' - klimatycznie niesamowicie :) fajne, nowe pokoje, ja spałem w śpiworze na materacu na podłodze - a że złapała nas burza na Hali Pisanej to lekki zapierdziel był i spałem jak zabity :D co do drugiej strony się nie wypowiadam, bo nie byłem
wybaczcie za lekkie odejście od tematu..
Byłem w Gospodarstwie Rolnym Jaworzec tydzień temu... a jakieś pytania co do grajdołka w błocie i nawozie?
Konie wciąż chodzą dookoła schroniska ?
Zagrody dla koni i psów są zbudowane ??
...różnie... konie najczęściej w pastuchu i ogrodzone... natomiast z psami to bywa różnie, czasem biegają, albo uciekną...
E no to nie jest tak strasznie :)
Ostatni raz w lutym byłem, i troszku wody upłynęło - i się zastanawiałem co tam słychać !!
PTTK Sanok daje takie ceny że głowa boli.Startowałem do jednego przetargu i niestety lub na szczęście przegrałem.Nawet przy kredycie hipotecznym w wysokości 1000000zł raty kredytu będą niższe od czynszu za schronisko w Cisnej.Czynsz za Jaworzec jest o połowę niższy ale przy ttym przepływie ludzi to i tak za dużo.Romantyzm i klimat to jedno a ZUS i skarbówka to drugie
Sądzę że PTTK nie dostosowuje kwot czynszowych do miejsc. Im dalej od głównych szlaków turystycznych tym mniejszy czynsz ... Bo jak na tą chwilę wiecej ma minusów zostanie gospodarzem niż plusów. W sumie jeden plus - tak jak napisałeś "romantyzm", a pod tym wyrazem każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni brzuchatą kobietę, tańce i śpiewy do samego rana, inni zaś ciekawe rozmowy przy kominku itp itd !!
...jaki romantyzm.. Diabelski zapiernicz... 3 miesiące wycięte z życiorysu w ciągu roku.. a czasem i dłużej... do tego piniendzy nimo... ot romantyka... bajka o romantyźmie? Roman , tyś mnie dziecko zrobił.... i długa bez alimentów
Dla mnie konie,kury(szczególnie ta kulejąca),kaczki i kogutdodają kolorytu temu schronisku,byłem tam tylko chwilkę ale spotkałem bardzo miłych ludzi.Nie zmienie to oczywiscie faktu,że Jaworzec wymaga dofinansowania.
Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)