76 000 to bardzo delikatny szacunek - obawiam się że realne koszty są jeszcze wyższe. A jeśli ktoś płacić ma normalny ZUS to dopiero robi się finansowy hardcore.
76 000 to bardzo delikatny szacunek - obawiam się że realne koszty są jeszcze wyższe. A jeśli ktoś płacić ma normalny ZUS to dopiero robi się finansowy hardcore.
Oczywiście, że to delikatny szacunek z kilku powodów.
- Człowiek to nie jest pies, żeby pracował za jedzenie. Jeśli ktoś się godzi na program hiper oszczędnościowy to po to, żeby coś z tego miał, a nie długi i wielkie g..wno.
- Trzeba mieć własny samochód terenowy, z dobrymi agresywnymi oponami i na tyle sprawny technicznie, żeby się po prostu nie psuł. Więc nawet gdyby miał być to UAZ trzeba wydać przynajmniej 15.000zł
- W mojej kalkulacji nie doliczyłem kosztów amortyzacji samochodu, jedynie samo paliwo. Jeśli ktoś jeździł więcej w terenie doskonale wie jaka jest żywotność różnych podzespołów i zacznę tu od opon, które do terenówki są drogie i szybko się zużywają.
- Jest rzeczą oczywistą, że do prowadzenia takiego schroniska potrzebne są minimum 2 osoby więc ZUS razy 2.
- Schronisko Jaworzec to stary rupieć do remontu. Wiadomo jaki jest stan techniczny budynków, które nie są regularnie serwisowane.
Na twarzoksiążkowym profilu Schroniska Jaworzec pojawiało się pożegnanie dotychczas prowadzących schronisko, wraz z informacją, że są już nowi gospodarze.
Tak, pojawili się już niespełna dwa tygodnie temu niespodziewanie nowi gospodarze. Kto obejmie Jaworzec było niemałą zagadką do samego końca:) Czy tak całkiem nowi? Pewnie wiele osób ich zna. A kto to taki? Niech pozostanie dalej zagadką aż sami to oznajmią. Myślę, że wciąż trwają prace reorganizacyjne, remonty, muszą się wprowadzić i przystosować -informacja o tym, że schronisko nieczynne dalej widnieje na stronie. Ja życzę powodzenia.
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Świetnie, że to ktoś znany i nie całkiem nowy. Sądząc po "tonie" Twojego wpisu, dobrze to rokuje na przyszłość. :)
Znani i nie całkiem nowi próbują się rozdwoić. Oby im to wyszło![]()
Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)