Ostatnio edytowane przez buba ; 04-08-2010 o 12:19
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Joorg, w tym czasie może i my tam będziemy się szwendać z Czartem:) Ale nic jeszcze nie postanowione, bo marzy nam się też ciepłe morze:D
Pzdr
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
To nasze jeziorko. Wyszliśmy wtedy na Vf. Galatului. Zeszlismy do kotła, gdzie płakałaś, że stromo, a jednak poszłaś![]()
Marcin
Mocanita ….ostatni dzień pobytu w Rumuni…jedziemy kolejką wąskotorową , towarzystwo międzynarodowe, atmosfera… wraz z przejechanymi kilometrami robi się bardzo „swojska”
Trasa przejazdu, z Viseu de Sus do Paltin 21,6 km
Praktyczne dane:
Kolejka kursuje ...,1 maj do 30 czerwca i 16 wrzesień do 17 października , wyjazd z Viseu 8 ’30 powrót 14-ta
W sezonie .. 1 lipiec do 12 września , wyjazd 8’30 powrót 15-ta
Czas przejazdu to 2 godziny do Paltin , przerwa i następnie powrót do Viseu de Sus tez 2 godziny .
Cena biletu, dorośli 39 Lei , a w sezonie 43, młodzież od 6 do 16 odpowiednio 23 i 27 Przelicznik jak w złotych 1:1 …warto
cd. w zdjęciach i filmiku nastąpi
ps. Derty , może by się gdzieś tam spotkać ?
Przemek dzięki za uzupełnienie zdjęciami, a zwłaszcza ten widok z Pietrosula na B Borsa.
Doczu już kończę![]()
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Hmm, jak ja tam jechałam w roku 2008 to jechała aż do końca i z powrotem w tej samej cenie.
Wtedy nie skorzystaliśmy, wysiedliśmy w Bardau aby iść na Pietros Budyjowski (wycieczka się odbyła z bardzo ciekawymi przygodami).
Rozumiem że po powodzi znacznie skrócili trasę, ale czemu kosztuje tyle samo co dawniej całość.
B.
Fajne:)
Bardzo fajne. Ech .
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki