Cytat Zamieszczone przez siwy44 Zobacz posta
.... chciał bym spytać czy o tej porze możemy już liczyć na przebarwione (choć częściowo) lasy....... Jakie szlaki powinniśmy wybrać uwzględniając, że przynajmniej 1 raz w roku jesteśmy gdzieś w górach ale najlepsze lata na wędrówki mamy już za sobą. Oboje mamy po 49 lat. A w ogóle to mój pierwszy wpis na tym Forum więc wszystkich "Forumowiczów" serdecznie pozdrawiam.
Witaj na forum, i na początek...nie ma takiego pojęcia "najlepsze lata na wędrówki mamy już za sobą. Oboje mamy po 49 lat" wierz mi.
Pytanie pierwsze: początek " kolorków" w lasach może już się zacząć, a i trawa na połoninach już przyżółknie.
Na pytanie drugie odpowiedzą Ci inni , ja w Bieszczadach w ośrodkach nie nocuję. Pytanie o szlaki, jako że pierwszy raz będziecie w Bieszczadach to myślę ,połoniny są nieodzowne.
Z Przełęczy Wyżnej wyjdżcie do Chatki , tam herbatka i dalej na przełęcz Orłowicza i zejdżcie do Starego Sioła (Wetlina), w sumie spacer na 5 - 6 godzin.
Któregoś kolejnego dnia przejdżcie Połoninę Caryńską z Ustrzyk Górnych do Berehów , też ok 5 godzin.
Oprócz gór, w Bieszczadach są piękne doliny po byłych wsiach, polecam Hulskie , Krywe ,Tworylne , to na dwa dni,o i została dolina do do żródeł Sanu w tzw. "worek bieszczadzki"
Musisz wziąć przewodnik , mapę i sam popatrz, trudno jest tak opisać.
Pozdrawiam i po powrocie z Bieszczadów napisz tu o Waszych wrażeniach z pierwszego pobytu.