Witam :)

Pewnie każdy kto był w Bieszczadach ma ochotę przyciągnąć kogoś bliskiego sercu, by pokazać mu kawałek tego "nieba". Tak też jest u mnie. W tym roku mam Świeżynkę a raczej Świeżynka i kombinuję jakby go tu podejść by umiłował bieszczadzkie wędrowanie :)

W wątku powitaniowym http://forum.bieszczady.info.pl/show...witanie/page26 pojawiła się propozycja:

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
jeśli mogę coś zasugerować, skoro to będzie Zatwarnica,to najlepszy na pierwszy raz dla "jednego takiego" jest Dwernik Kamień, najlepiej od strony mostu, potem ścieżką do wodospadu. Z Dwernika widać Chatkę i całą Wetlińską.Chatka Puchatka z Zatwarnicy to już wyprawa na całego.
Wodospad i most? Brzmi ciekawie ale bez wskazówek obawiam się łatwo i sprawnie mogę nie znaleźć. Nie mniej jednak lubię poszukiwać :) Na mapie mam ścieżkę określaną jako dydaktyczna biegnącą:
1
.Nasiczne - Dwernik Kamień - Magura - Sękowiec.
Ale podejrzewam że nie o tą ścieżkę chodzi.
2.
most to od Zatwarnicy( ?) i wodospad na Hyrlatym (?) Pomysł mi się podoba, zwłaszcza, że to jeden z tym wcześniejszych nie zrealizowanych Tyle, że jak dla całej gromady to se neda, ze względów zdrowotno technicznych Mijając wodospad należy przejść ścieżką przez Przysłup w Magurze i lekko wracając (?) dojść na Dwernik Kamień ( tak pokazuje mapa. Pytam bo nie znam tej trasy).

Co do mojego pomysły Zatwarnica - Przełęcz Orłowicz- Chatka Puchatka - Brzegi, fizycznie damy rady, boję się tylko że ten Mój Jeden Taki, nie da się namówić na więcej niż jedną wyprawę :( stąd od razu taaaaka wyprawa na "dzień dobry" Bieszczadom, o_O Tak czy inaczej życie samo pokaże co będzie :)

Ciekawa jestem również propozycji innych Bieszczadników ? Jakie są wasze propozycje "na pierwszy raz" w Bieszczadach :)

pozdrawiam :)