Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
Jasne, da się. Nawet szkolne wycieczki robią obie połoniny w jeden dzień. Ale podejrzewam, że 50% uczestników już nigdy nie wróci w Biesy ani żadne inne góry, przynajmniej z własnej woli Przejście obu połonin w jeden dzień to nie jest jakiś ekstremalny wyczyn, ale zdecydowanie męczący, więc dla mnie nie ma większego sensu. Jeśli korzystasz z samochodu - niezależnie od tego, czy zaczniesz w Wetlinie czy UG - znacznie oddalisz się od auta. Ja bym sobie to rozłożył na dwa dni, parkował auto w Berehach i po przejściu trasy wracał busem na parking. Ale ja jestem z natury leniwy
Skoro tak to może faktycznie lepiej dołożyć dzień w górach albo zostawić jedną Połoninę na następny rok. Zdecyduję jeszcze na miejscu ale im więcej się dowiem teraz tym lepiej i łatwiej planować :)

A po co wracać i iść tym samym szlakiem? Chyba lepiej zostawić auto w UG, podjechać busem do Wołosatego, wejść na Tarnicę i wrócić przez Szeroki Wierch do UG. Ewentualnie w stronę przeciwpołożną
Ile taka trasa jest dłuższa i wejście tym samym szlakiem? Może faktycznie tak będzie lepiej.

Z Wyżniańskiej jak najbardziej warto na Kremenaros. Tu też sensowny wydaje się zejście do UG i powrót busem po auto na Wyżniańską. Powodzenia
A zejście z Kremenaros do UG to tak jak wg. mapy ok 2h20min?

I jeszcze zastanawiają mnie te busy bo wybierając każdą z tych tras musiałbym się zorientować jak i kiedy śmigają..

Dziękuje za odpowiedzi, bardzo miło na Waszym forum.

Pozdrawiam,
Fiba