Cytat Zamieszczone przez peterix Zobacz posta
Może nie OK, ale wtedy wiem, że TO JEGO własność i nie mam złudzeń.
A wytłumacz mi, dlaczego nie można wejść na Kińczyk Bukowski, Wołowy, Opołonek, w dolinę Moczarnego, przejść przez most na przeł.Beskid za Wołosatem ? Dlaczego nie wolno poruszać sie po bitych(!) drogach na terenie parku po którym jeżdzą (i smrodzą) pojazdy SG, BPN, leśników i drwali, a nawet quady? Bo park narodowy? To jakiś absurd! I jeszcze maniana z dwoma rodzajami biletów na szlak i na ścieżkę w BPN. Takim parkom - NIE! Hasło 'Oddajcie Parki Narodowi' - kompletnie nie trafione. To oznacza, że zwiększając teren parków naród zobaczy jeszcze mniej, a za to co zobaczy (bo park łaskawie się zgodzi) słono zabuli.
Ale może jakby tam nie było parku to by zaraz jakieś buce wykupily tam ziemie i postawily swoje rezydencje czy pensjonaty.. tak jak jest już praktycznie wokół calej soliny, ze nie podejdziesz do jeziora bo wszystko prywatne... jak jest park to nielegalnie bo nielegalnie, ale jak się postarasz to wejdziesz na opolonek, czy na moczarne- ryzykujac tylko mandatem a nie tym ze pies obgryzie ci d... wole zeby mi wlepili mandat niż tak jak w niektorych prywatnych dolinach ze albo stado psow -mordercow albo goscinny gospodarz z dubeltowka.. jak dla mnie to park to wybor mniejszego zla.. i ograniczenia które predzej można przeskoczyc..