Czy ktoś z forumowiczów zbiera jakieś podpisy?
Trzeba zebrać 100000 podpisów w 90 dni. Czarno to widzę.
Czy ktoś z forumowiczów zbiera jakieś podpisy?
Trzeba zebrać 100000 podpisów w 90 dni. Czarno to widzę.
Spoko, w sprawę zaangażowały się wszystkie największe organizacje eko, już raz udało się zebrać 100tyś aby odpalic projekt powiększenia Białowieskiego PN, przy prezydencie powstał zespół, który stworzył całkiem niezły projekt, godzący interesy lokalnej ludności i ochrony (m in mozliwośc zbioru runa leśnego) ale niestety własnie samorządy uniemozliwisły przyjęcie projektu i poszerzenie PN.
Sprawa jest rozwojowa, na pewno nieługo pojawią sie jakieś akcje gdzie beda zbierane podpisy. Tak czy siak każdy moze sie podpisać pobierając ten formularz http://www.otop.org.pl/upload/11/00/...i_podpisow.pdf wydrukować i wysłać na wskazany adres w załączniku. Moze to też być adres dowolnej org eko która jest zaangarzowana w sprawę, oni i tak to potem zbiora "do kupy". Zaznaczam, że nie wystarczy sie wpisac na tej stronie internetowej tydecydujesz.org, trzeba niestety wysłać podpis, to troche mankament tej strony, bo wprowadza w błąd, ale tak jak pisałem, sprawa jest rozwojowa.
Wydrukowałem 2 razy ten formularz, zebrałem podpisy po rodzinie, znajomych i 25 podpisów się zebrało.
Bardzo dobrze zrobiłeś. A może jeszcze komuś zależy na zmianie tej ustawy...
Może, załóż profil na Facebooku ;-)))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
1.Czy podpisy ( głosy na NIE ) się liczą ujemnie ? Mój już macie.
2. Czyli eko-terroryzm kwitnie...... nic w tym kraju nie jest robione z "głową".....pomysły oszołomów zawsze znajda poklask....
Najlepiej zagrodzić - jak nie prywatny to państwowy "burżuj" zagrodzi wszystko .... nie wpuszczaj "hołoty- nowe hasło w ekologi i ochronie przyrody" no bo przeciez 95 % turystów to hołota ....z naszych pieniędzy to robicie ...... przecież z naszych podatków utrzymywać parki trzeba .. ... a ty "szary żuczku "- chcesz zobaczyć troszkę "przyrody" ---- TV i Animal Planet zostaje...
Ot takie moje rozgoryczenie.......... mam do tego prawo widząc jak się traktuje tysiące hektarów buszu olchowego.... ważniejszego niż " zwykła turystyczna hołota"
http://www.lwow.com.pl/
“Jeśli zapomnę o nich, Ty Boże zapomnij o mnie” – Adam Mickiewicz ( i )
http://www.stowarzyszenieuozun.wroclaw.pl/index.htm
Jeżeli mimo wszystko ktoś popiera akcję, to jutro będzie organizowana większa zbiórka podpisów w wielu miastach. Także jak ktoś jest leniem i mu się nie chce wysyłać, to może się tam po prostu podpisać :)
OTO MIASTA, W KTÓRYCH BĘDĄ ZBIERANE PODPISY:
1. Częstochowa - Aleja Najświętszej Maryi Panny
2. Gdańsk - Długi Targ
3. Poznań - skrzyżowanie Półwiejskiej ze Strzelecką, obok Starego Marycha
4. Chorzów - Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku przy hali Kapelusz
5. Bydgoszcz - most Sulimy - Kamińskiego przy Starym Rynku
6. Kraków - Rynek Główny
7. Olsztyn - Wysoka Brama na Starówce
8. Wrocław - Plac Grunwaldzki
9. Warszawa – przed wejściem do metra centrum, Nowy Świat,
10. Szczecin – okolice Bramy Portowej
11. Łódź – ul. Sienkiewicza przy Gazecie Wyborczej
12. Lublin – Plac Litewski
...oo.. widzę że ktoś tu odebrał Krysi tytuł malkontenta... nie ładnie bez konsultacji....
A ja swój podpis już złożyłem :)
Heh, z opóźnieniem lecz wreszcie dotarłem do Twojego postu... Są tacy, którzy wykupują ziemie cenne dla przyrodników. Są stowarzyszenia, kluby itd. Sam zamierzam też wykupić taką łączkę - namawiam szefa na taką akcję. Może nie przekażą jej nadleśnictwu, które pragnie ją uproduktywnić?:( Może zdążę przed biurokratami bez duszy?:(
Planowałem kiedyś kupić kilka polan w Beskidzie. Ale już cholerni leśnicy zdążyli je przejąć. Teraz rosną tam równe szeregi świerów . Zaraz zniknie WIDOK i tryliony dziwacznych żyjątek kolorowych. Zaraz nie będzie gdzie buchnąć plecaka o glebę, żeby rozkoszować się tym wszystkim w słońcu. Za chwilę wędrowanie tamtędy oznaczać będzie wspomnienia i smutek.
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki