Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ustrzyki Górne last minute

panmichal
    Guest

Domyślnie Ustrzyki Górne last minute

Witam,
    przeczytałem wiele tematów z tego działu, jednak nadal mam trochę wątpliwości, mam nadzieję, że nie wszyscy są już znudzeni bardzo podobnymi pytaniami, które stale się tutaj pojawiają.
    Więc tak, wypadł mi ostatnio dłuższy wyjazd i w zamian za to chciałbym wyskoczyć z kumplem w Bieszczady na kilka dni. Byłem w Ustrzykach Górnych w zeszłym roku, jednak tylko na chwilę (w czasie powrotu z Ukrainy).
    Jak najszybciej dojechać z Poznania? Mój plan jest taki: PKP do Przemyśla, potem stop lub autobus (zależnie od tego ile trzeba będzie czekać) do Sanoka i stąd już bus do U.G.
    Nocleg - pole namiotowe raczej nam nie straszne, jednak wolałbym chociaż jedną noc przespać pod dachem. Czy da się znaleźć nocleg od już na miejscu, czy jednak lepiej zrobić rezerwacje? No i jakie są odległości, wiem, że w U.G jest Kremanoros (właśnie - chodzi mi o najtańszy nocleg) i tutaj chcielibyśmy mieć swoją bazę, ale czy bez problemu da się dojść na przykład do Chatki Puchatka w ciągu dnia i tam znaleźć nocleg?
    Jak z transportem do Soliny, można złapać jakiegoś busa wcześnie rano i do wieczora wrócić?
    Chciałbym też pojechać na Ukraińską stronę, czytałem, że najlepiej z Sanoka, ale czy można gdzieś wsiąść w pociąg po drodze? I czy po drugiej stronie granicy można też znaleźć nocleg pod dachem, czy raczej namiot? Bo słyszałem, że jest tam jeszcze bardziej dziko, niż po naszej stronie.

Uff, dzięki z góry za odpowiedzi.

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Domyślnie Odp: Ustrzyki Górne last minute

Raczej z poznania dojedź do Rzeszowa, są bezpośrednie pociągi, nocne i dzienne. Z Rzeszowa możesz pojechać bezpośrednio lub przez Sanok na przykład do Ustrzyk Górnych.
    Miejsce pod dachem powinno się znaleźć, mimo pełni sezonu turystów jest podobno mniej niż w latach ubiegłych.
    Z UG możesz spokojnie dojść do Chatki Puchatka lub Bacówki pod Małą Rawką w ciągu jednego dnia, a nawet wrócić.
    Co do noclegów na Ukrainie to nie pomogę, bo nocowałem jedynie pod namiotem. Pociąg jedzie między innymi przez Ustrzyki Dolne.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Piszesz :
    Byłem w Ustrzykach Górnych w zeszłym roku, jednak tylko na chwilę (w czasie powrotu z Ukrainy).
    a chwilę potem
    Bo słyszałem, że jest tam jeszcze bardziej dziko, niż po naszej stronie.
    ... to byłeś na Ukrainie czy tylko słyszałeś ?
    Na tak ogólnikowe pytania trudno się zrywać z odpowiedzią.

panmichal
    Guest

Byłem we Lwowie, po przejściu na polską stronę padła szybka decyzja o krótkim wypadzie w Bieszczady przed powrotem do Poznania (stopem z Przemyśla). Myślę nad tym, żeby przejechać granicę chociaż na kilka godzin, być może wrócić jeszcze tego samego dnia, jednak zawsze lepiej wiedzieć, że ew. znajdzie się miejsce do spania.

@Hero, dzięki za odpowiedź, chyba rzeczywiście Rzeszów to lepsza opcja.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Z Poznania masz autobus do Wołosatego. Jedzie tylko 14-15 godzin, bez klimatyzacji, bez kibelka, ale masz.

pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Z Poznania masz autobus do Wołosatego. Jedzie tylko 14-15 godzin, bez klimatyzacji, bez kibelka, ale masz.

pozdrawiam
    Dokładnie 16,5 godziny
    Pozdrawiam
    Przemek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)