Witam,
przeczytałem wiele tematów z tego działu, jednak nadal mam trochę wątpliwości, mam nadzieję, że nie wszyscy są już znudzeni bardzo podobnymi pytaniami, które stale się tutaj pojawiają.
Więc tak, wypadł mi ostatnio dłuższy wyjazd i w zamian za to chciałbym wyskoczyć z kumplem w Bieszczady na kilka dni. Byłem w Ustrzykach Górnych w zeszłym roku, jednak tylko na chwilę (w czasie powrotu z Ukrainy).
Jak najszybciej dojechać z Poznania? Mój plan jest taki: PKP do Przemyśla, potem stop lub autobus (zależnie od tego ile trzeba będzie czekać) do Sanoka i stąd już bus do U.G.
Nocleg - pole namiotowe raczej nam nie straszne, jednak wolałbym chociaż jedną noc przespać pod dachem. Czy da się znaleźć nocleg od już na miejscu, czy jednak lepiej zrobić rezerwacje? No i jakie są odległości, wiem, że w U.G jest Kremanoros (właśnie - chodzi mi o najtańszy nocleg) i tutaj chcielibyśmy mieć swoją bazę, ale czy bez problemu da się dojść na przykład do Chatki Puchatka w ciągu dnia i tam znaleźć nocleg?
Jak z transportem do Soliny, można złapać jakiegoś busa wcześnie rano i do wieczora wrócić?
Chciałbym też pojechać na Ukraińską stronę, czytałem, że najlepiej z Sanoka, ale czy można gdzieś wsiąść w pociąg po drodze? I czy po drugiej stronie granicy można też znaleźć nocleg pod dachem, czy raczej namiot? Bo słyszałem, że jest tam jeszcze bardziej dziko, niż po naszej stronie.
Uff, dzięki z góry za odpowiedzi.
Zakładki