A jak Asiu u Ciebie z przecudnej urody platformami widokowymi na żeremia? Jeszcze tak czy już nie?Zamieszczone przez asia999
Czterech panów B.
to może od razu (żeby Krysia nie miała żadnych wątpliwości, że ten balkonik i ta ścieżka nie zostały zbudowane specjalnie dla mnie - zwykłej Asi, która sobie bobry ogląda za darmo i bez balkonikuale dla Joan, Johanny, Giovanny i innej Juany, które są gotowe za oglądanie bobrów zapłacić setki euro)
:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/654285652
mam nadzieję, że jeśli ktoś rzeczywiście z tą walizką pieniędzy przyjedzie to posłuży to w największym procencie ludziom tam mieszkającym.
a jeśli chodzi o to czy "jeszcze tak czy już nie" to trudno potraktować balkonik nad "bobrarium" jako coś naturalnego (w odróżnieniu od mostka nad strumykiem). Odpowiedź nasuwa się więc sama. Chociaż skoro - jak to ktoś w innym wątku ładnie określił - powinniśmy cieszyć się z nowych funkcjonalności w Bieszczadach - może już lepszy taki balkonik niż piętrowe trybuny...
![]()
Znakomity pomysł
Jestem za. Bardzo za.
I tak sobie myślę ,że przydałyby się również toalety
Ciut lepsze niż przy Chatce Puchatka
Swoją drogą zgorszony jestem ceną za wejście do Parku.
Mnie na razie stać ale mam znajomych dla których zapłata za bilet stanowi pokaźny wydatek wakacyjnego budżetu.
Wystarczy rano wyjść18.09. wybrałem się w Bieszczady na pętlę z UG, Tarnicę, Halicz i dalej. Ok. 7 startowałem z UG, nie spotkałem żadnego "pobieracza opłat" i spokojnie mijając tylko 3 turystów doszedłem na Tarnicę gdzie przez chwilę udało mi się być samemu !!! Oczywiście po drodze kładki, mostki itp których nie było przy pierwszym moim przejściu tą trasą, choć już przy drugim były. Nowością były za to barierki na Haliczu - pewnie z troski o turystów, akurat miałem widoczność czasami ok. 15m więc bez barierek "wprowadzających" i "wyprowadzających" ze szczytu mógłbym pójść zupełnie w inną stronę. Laweczki za to przydały się - posiedziałem chwilę i popodziwiałem białe tumany przewalające się koło mnie
Miałem wielkie szczęście być samemu na szlaku od Tarnicy aż do Halicza, później już zaczęła się masówka a na dodatek jak już schodziłem z Rozsypańca niebo się wyniebieściło i widoczność znacznie się poprawiła
Za to możliwość zaliczenia tej trasy prawie w samotności - bezcenne
![]()
Zdjęcia wrzucę do mojej galerii, później podam link (chroniczny brak czasu)
No ale te budowle na szczytach są dla takich Aś;-)
Tobie nie przeszkadza mostek innej Asi się przyda ławeczka na szczycie.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
pewnie innej Asi się przyda, pewnie inna Asia uśmiechnie się i pomacha do kamerki. Nie wypowiadam się w imieniu wszystkich Aś tylko swoim![]()
Płot na Palenicy_zmn.JPG Kto zna Karpaty, ten wie, skąd ta urocza pocztówka:) Jak ja uwielbiam płoty w górach:D:D:D
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
przecież urocza pocztówka jest podpisana;-)
nie trzeba znać Karpat
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)