Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 232

Wątek: Czy budować mostki, kładki, barierki, schodki?

Mieszany widok

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Domyślnie Odp: Czy budować mostki, kładki, barierki, schodki?

Cytat Zamieszczone przez Ostatni_Mohikanin
    Wędruję czasem m.in. z Synkiem. Tzw. "żywe złoto", wszędzie Go pełno, wszystkiego musi dotknąć. Osiem lat, więc za rączkę nie trzymam. Czasem staram się patrzeć na problem z Jego perspektywy. Wszystkiego musi dotknąć, oprzeć się, czasem nie chodzi tylko biega.
    Heh, na widok fotki ja także w pierwszej chwili pomyślałem o dzieciach. Jak widać, punkt widzenia zależy od stanu posiadania progenitury

Cytat Zamieszczone przez WojtekR
    Precz z barierkami na każdym moście! Na Dębnickim też!!!
    A także won z ławeczkami, czystymi kiblami, przebadanym jedzeniem, dobrą kawą, świeżą pościelą i pustymi przejściami granicznymi!!!

Czyli odwieczna forumowa wojna postu z karnawałem

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

co my wiemy o braku poręczy

http://www.youtube.com/watch?v=y1Nd1qtk1Go
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Heh, na widok fotki ja także w pierwszej chwili pomyślałem o dzieciach. Jak widać, punkt widzenia zależy od stanu posiadania progenitury
    Chyba nie do końca, gdyż dzieci posiadam od dawna a jednak nie jestem zwolenniczką tego aby wszystkie mostki miały barierki.

Z dziećmi, również w czasie kiedy miały po kilka lat zdarzało mi się przekraczać w bród górskie potoki, jeżeli akurat trafiły się na naszej drodze.
    Dzieci traktowały to jako wyjątkową rozrywkę i tak im już zostało.

Zresztą ja również ze swoimi nieżyjącymi już rodzicami (roczniki 1921 i 1923) ciągana byłam na rowerze w Bieszczady pod koniec lat 60.
    Do dziś pamiętam ze na przełęczy pod Matragoną (na długo przed wybudowaniem "drogi karpackiej") rowery się nam zapadły dosłownie po osie w błocie, a potem wysiadły nam hamulce typu "torpedo", które mój Ojciec reperował w budzie węglarzy, bo akurat zaczęło lać jak z cebra.
    Były to najwspanialsze wakacji.

Cały czas usiłuję wytłumaczyć, że to nie chodzi o jeden konkretny mostek, ale o ogólną tendencję - budowy gładkiej ścieżki w każde możliwe miejsce, budowy nowego ładnego mostku doprowadzającego w każde miejsce, postawienia ławeczki oraz kosza na śmieci na każdym górskim szczycie, oznakowania każdego leśnego duktu.

Chodzi mi o to aby pozostawić przestrzeń również dla tych, ktorzy tego wszystkiego nie lubią i chcą się w zwyczajny sposób chociaż na chwilę oderwać od cywilizacji (której mają dość na co dzień).
    A obecnie panuje taka tendencja aby udostępnić wszystko wszystkim.

Pozdrowienia

Basia
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 10-11-2010 o 15:21 Powód: cytat

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Chyba nie do końca, gdyż dzieci posiadam od dawna a jednak nie jestem zwolenniczką tego aby wszystkie mostki miały barierki.
    Basiu. Myślę, że nie ma tu nikogo, kto by chciał wszędzie barierki.
    Co do ogólnej tendencji zgoda (N x NIE dla barierek i mostków), jednak większość wymiany zdań na forum dotyczy konkretnych przypadków, często komentowanych moim zdanie nieadekwatnie do przykładu. Potem uogólnia się opinie innych, a to nie o to chodzi przecież.
    Gór, co stoją nigdy nie dogonię... -->

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    nie jestem zwolenniczką tego aby wszystkie mostki miały barierki.
    Basiu, chyba nie widziałaś zdjęcia tego mostu. Zajrzyj do artykułu. Browar zacytował tekst artykułu, ale nie pokazał zdjęcia.

Ciekaw jestem, co sądzisz o barierce tego konkretnego mostu.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Basiu, chyba nie widziałaś zdjęcia tego mostu. Zajrzyj do artykułu. Browar zacytował tekst artykułu, ale nie pokazał zdjęcia.

Zajrzałam i widziałam zdjęcie, ale co to ma do tematu dyskusji ?
    Odpowiadałam Marcowemu na jego dywagacje na temat dzieci, że nie każdemu "optyka się zmienia".

A po ciemku zawsze chodzę z latarką, nie opieram się na ślepo nie wiadomo o co.

B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2010

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    W tym konkretnym przypadku można pójść dalej i zlikwidować asfalt z dróg - będzie bardziej dziko. A w temacie dyskusji, to porównując "dawne Bieszczady" i dzisiejsze - jakoś zupełnie mi nie przeszkadzają te mostki i ławeczki. Barierki na szczytach już bardziej, ale rozumiem po co są postawione.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta

:

tak mi sie skojarzylo- ze posiadanie potomstwa niekoniecznie musi oznaczac koniec wolnych wedrowek i zamkniecie sie w swiecie laweczek , barierek i wygodnych wypasnych kwater ...

takie kilka relacji..
    http://picasaweb.google.com/klubik.karpacki/WoYn2010#
    http://picasaweb.google.com/klubik.karpacki/Pikuj#
    http://picasaweb.google.com/klubik.k...lbaniaMaj2010#

fajnie ze tacy ludzie sa jeszcze na swiecie... jest z kogo brac przyklad :)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 16-11-2010 o 11:34
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    tak mi sie skojarzylo- ze posiadanie potomstwa niekoniecznie musi oznaczac koniec wolnych wedrowek i zamkniecie sie w swiecie laweczek , barierek i wygodnych wypasnych kwater ...
    Posiadanie potomstwa nie oznacza końca wędrówek, zmienia się tylko sposób patrzenia na drogę. Małemu Człowiekowi czasem trzeba powiedzieć: "tak można, a tak nie". A czasem "przekonaj się sam".
    Fajne relacje załączyłaś.
    Gór, co stoją nigdy nie dogonię... -->

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez buba
    A kto tak uważa? Po prostu jak masz dziecko (szczególnie w postaci "żywego złota") to przechodząc z nim przez most bez barierek myślisz przede wszystkim o bezpieczeństwie dziecka. Jeśli nie masz, to na obecność czy brak barierek po prostu nie zwracasz uwagi. O instynkcie rodzicielskim tu mówię, a nie o chowaniu potomstwa pod kloszem, czyli w "wypaśnych kwaterach z ławeczkami"

Cytat Zamieszczone przez Basia Z.
    A ja bardzo proszę moderatora o wydzielenie i przeniesienie do off-topicu wszelkich pod-wątków o Unii Europejskiej, granicach, flagach, nacjonalizmach itd.
    Zrobione. Choć posty są tak od czapy, że nie jestem pewien, czy tytuł odpowiedni

Cytat Zamieszczone przez Basia Z.
    Zastanawiam się czy to forum w ogóle jest jeszcze bieszczadzkie.
    Bo jeżeli jest to forum polityczne - to ja stad zmykam, polityki mam dość na co dzień, a w Bieszczady przyjeżdżam od niej odpocząć.
    O ile pamiętam, to forum nigdy nie było całkowicie wolne od polityki, choć występowała ona w rozsądnych, strawnych porcjach. Poza tym to forum nie było też nigdy wyłącznie o Bieszczadach, a raczej o tym, co ludziom kochającym Bieszczady w głowie siedzi
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 18-11-2010 o 10:48

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)