Pokaż wyniki od 1 do 10 z 232

Wątek: Czy budować mostki, kładki, barierki, schodki?

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar mortifer
    Na forum od
    09.2010
    Rodem z
    Ponidzie/ Góry Świętokrzyskie

Domyślnie Odp: Czy budować mostki, kładki, barierki, schodki?

Lech06 ma racje , problemem nie są barierki schodki mostki kładki, ale warto też zwrócić uwagę na sposób ich wykonania. czy wyobrażasz sobie schodki zrobione z płyt chodnikowych zamiast z np. łamanego piaskowca? Albo barierki z pospawanych pomalowanych rurek zamiast z okorowanego pniaczka czy tyczki? Co do przechodzenia potokiem to każdy rozsądny "chaszczownik" przejdzie mostkiem jeśli jest bo wie ile kosztują mokre stopy i przemoczone buty, nie rozsiądzie się na trawie bo po pierwsze nieładnie skoro są wiaty czy ławy z pniaków po drugie czasem chodzi się po Parku i wydaje mi się że nie ma potrzeby schodzić z wytyczonych miejsc odpoczynku. Najważniejszym problemem jest jednak śmiecenie o czym Lech mówi, idzie się, zje się rzuci się i spokój nie trzeba nic w łapkach nosić bo po co plecaczek jakiś w takie pagórki, poza tym ja daleko nie idę więc się nie płaca....itd itp.... to faktycznie problem. W zeszłym roku na trasie spotkałem siedzących dwóch gentlemanów z wyglądu raczej nie niedzielni którzy łaskawi byli podzielić się z przyrodą pewną ilością aluminium z puszek. Na zwróconą uwagę odpowiedzieli ze nie ma o co robić hałasu oni to zasypią bo do plecaka nie wrzucą gdyż resztki mogą się wylać i zalać zawartość... powstaje pytanie po co brać puszki wiedząc że tak będzie Napić się piwa w górach to sama przyjemność ale picie na szlaku to jak dla mnie nieporozumienie.... Pytanie czy są jakieś rozwiązania systemowe, bo nie wyobrażam sobie koszy na szlaku do których będzie można wrzucić odpady, pierwsza noc i wszystko powywlekane przez zwierzaki... wydaje mi się że jednak należy być świadomym tego co się bierze w góry i w jaki sposób zabrać ze sobą odpady i śmieci...
    Ostatnio edytowane przez mortifer ; 27-09-2011 o 10:19

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)