Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: konkretne pytania - Koliba, busy

Kronikarz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2015
    Awatar coshoo
    Na forum od
    09.2004

Domyślnie Odp: konkretne pytania - Koliba, busy

Cytat Zamieszczone przez wedrowniczka Zobacz posta
    "...Ukrainy w pojedynke nie polecam bo tam niebezpiecznie!!!..."
    ""... W tym roku mielismy konkretne plany wyjazdu na Ukraine ze znajomymi, ktorzy wedruja (bardzo doswiadczeni). I wlasnie oni zasugerowali , zeby jechac wieksza grupa. Oni zasugerowali sie wiedza z przewodnikow i z prasy..."
    I tak właśnie powstają mity i przesądy.

Co prawda Bieszczady po stronie ukrainskiej nie sa az tak dzikie i wyludnione jak u nas, ale zawsze lepiej uwazac niz sie narazac.
    Nasze Bieszczady to jest lunapark w porównaniu do Ukraińskich.
    Ostatnio edytowane przez coshoo ; 10-09-2010 o 11:49

saarloos
    Guest

Cytat Zamieszczone przez coshoo Zobacz posta

No taką właśnie wiedzę posiadałam a po postach wędrowniczka zgłupiałam...

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

No tak to jest, że o bezpieczeństwie na Ukrainie najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy tam nie byli.
    Ostatnio edytowane przez krzychuprorok ; 10-09-2010 o 13:00

Bieszczadnik Awatar Duch_
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Krosno

Byłem w górach ukraińskich kilka razy (w tym roku) i nie widziałem żadnych zwierząt (poza owcami, końmi i krowami no i psami pilnujacymi stad) tak, że dzikie zwierzęta można spotkać tylko w bajkach i opowiadaniach po różnych trunkach przy ognisku.
    Moje są góry, górki i góreczki:)

Byc moze tam gdzie byles to jest lunapark. Ja napisalam wyraznie ze nie bylam na Ukrainie. Wiesze czerpie od ludzi, ktorych dobrze znam i wiem, ze tam byli. Czytam dobre przewodniki - sprawdzone, bo turystyka zajmuje sie juz dlugo. A takze od Goprowcow i mieszkancow Bieszczad. Nie lubie opierac sie na wiedzy od przypadkowo poznanych ludzi. A wyjatkowo lubie nasze Bieszczady.
    Co do zwierzat to niedowiarkom proponuje pojechac np. w maju. Jestem co roku w maju m. in. i proponuje pojsc w Carynskie lub na Rawki, albo na Magure Stposianska oraz wybrac sie na Sianki czy na Otryt. Tam mieszkaja niedziwedzie. Mozna uslyszec - na szczescie uciekaja od ludzi. Mozna zobaczyc kupi misiowe a przede wszystkim wyraznie w blocie zobaczys slady lap niedzwiedzich. Zreszta nie tylko miski sa niebezpieczne. Zmije rowniez, a ich pelno nawet w Ustrzykach Gornych.

Cytat Zamieszczone przez coshoo Zobacz posta

A gdzie bywales Bieszczadniku?

Cytat Zamieszczone przez Duch_ Zobacz posta
    Byłem w górach ukraińskich kilka razy (w tym roku) i nie widziałem żadnych zwierząt (poza owcami, końmi i krowami no i psami pilnujacymi stad) tak, że dzikie zwierzęta można spotkać tylko w bajkach i opowiadaniach po różnych trunkach przy ognisku.
    Niezupelnie, ale trzeba sie nieco postarac. Jechac np. w maju kiedy jest malo ludzi. I chodzic. Niedzwiedzie zyja w gorach i wyludnionych dolinach np. Sianki, Otryt, Rwki, Magura Stuposianska, Pszczeliny - ostoja niedzwiedzia od strony Magury, Carynskie, itd....Mozna wymieniac i wymieniac. Patrzec pod nogi na szlaku - zmije, slady misiowe. Albo posiedziec spokojnie w Siankach, a dokladnie np. w ruinach dworu - fajny widok na strone ukrainska. Co jakis czas przebiegaja stada lub pojedyncze okazy z Ukrainy wlasnie na strone polska. Osobiscie widzialam stado dzikow, a konkretnie loch z malymi. Slady wilkow, zmije. I juz mi wystarczy zapeniam. Nawet zdjecia posiadam.

Cytat Zamieszczone przez saarloos Zobacz posta
    No taką właśnie wiedzę posiadałam a po postach wędrowniczka zgłupiałam...
    Wedrowniczka - to slowo sie odmienia przez przypadki...

Cytat Zamieszczone przez krz.prorok Zobacz posta
    No tak to jest, że o bezpieczeństwie na Ukrainie najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy tam nie byli.
    Rzeczywiscie! Takie jest zycie. Moze jestem zbyt ostrozna? Czasem wydaje mi sie, ze tak, ale poki co w tym przypadku na dobre mi to wychodzi.

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Niezupelnie, ale trzeba sie nieco postarac. Jechac np. w maju kiedy jest malo ludzi. I chodzic. Niedzwiedzie zyja w gorach i wyludnionych dolinach np. Sianki, Otryt, Rwki, Magura Stuposianska, Pszczeliny - ostoja niedzwiedzia od strony Magury, Carynskie, itd....Mozna wymieniac i wymieniac. Patrzec pod nogi na szlaku - zmije, slady misiowe. Albo posiedziec spokojnie w Siankach, a dokladnie np. w ruinach dworu - fajny widok na strone ukrainska. Co jakis czas przebiegaja stada lub pojedyncze okazy z Ukrainy wlasnie na strone polska. Osobiscie widzialam stado dzikow, a konkretnie loch z malymi. Slady wilkow, zmije. I juz mi wystarczy zapeniam. Nawet zdjecia posiadam.

Ech Duchu. Nie starasz się. No i kiedy ty jeździsz w te Bieszczady, stonko ty :)))) Że nawet misia nie widział ty, ani nawet jego śladów.
    Rozbawił mnie ten post do łez.
    I zasiał straszny zamęt w głowie. Chyba się będę bała jechać...
    No ale co się dziwić, skoro nawet na tablicy w Łopience występują "groźne gatunki zwierząt, np żmije, niedźwiedzie".

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)