Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Drzewo na tirze - bieszczadzki konkurs fotograficzny.

Mieszany widok

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Domyślnie Drzewo na tirze - bieszczadzki konkurs fotograficzny.

Zafrapowany postawą naszego forumowego kolegi skyrafal zwanego przeze mnie z polska Latającym Rafciem, który wszędzie by chciał latać nawet w wątku o terenówkach na szlakach postanowiłem ogłosić konkurs (będzie i nagroda). Nasz przyjaciel Rafciu będąc w Bieszczadach widzi tiry (myślę, że chodzi mu w tym miejscu o samochody ciężarowe służące do wywozu jakichś produktów) z drzewem. Przyznaję szczerze, żem jeszcze w Bieszczadach tira z drzewem nie widział. Kiedyś dawno temu w Krakowie i w Przemyślu widziałem jak wielka ciężarówka (tir jak pewnie myśli nasz Rafciu) wiezie drzewo - dosłownie jedno drzewo. Nigdy nie widziałem tego w Bieszczadach, ale może mało widziałem, co sugeruje mi nasz forumowy kolega Rafciu. Dlatego ogłaszam konkurs fotograficzny dla forumowiczów. Aby wziąść udział w konkursie należy zrobić zdjęcie tira z drzewem (tira wiozącego drzewo) w Bieszczadach i wkleić je w tym oto wątku. Przypominam, że chodzi o drzewo jak pisze nasz kolega Rafciu w jednym z wątków. Proszę nie mylić słów drewno i drzewo rzecz jasna. Drzewo to roślina, fanerofit, z korzeniami, pniem, konarami i gałązkami. Zdjęcie może być w liściach lub bez, może być też drzewo iglaste. Najlepiej jeszcze żeby ukazywało ono dewastacyjny, rabunkowy charakter wywozu drzew z Bieszczadów. Jako, że tiry z drzewem to dość pospolity widok w Bieszczadach ogłaszam, że czas trwania konkursu kończy się z dniu 8 września 2010. Wyniki ogłoszę w dniu następnym, po naradzeniu się z jednoosobowym jury, które reprezentuje moja skromna osoba. Nagrodą będzie całodniowy spacer po lesie (pieszo nie na kładzie, żeby nie zrobić sobie krzywdy w to i owo) w towarzystwie mojej skromnej osoby oraz jakaś książka o tematyce leśnej, którą podaruję autorowi najlepszego zdjęcia. Odbiór nagród będzie możliwy począwszy od dnia 1 października, po wcześniejszym ustaleniu terminu ze mną. Życzę powodzenia, a wszelkie zapytania gdzie najłatwiej sfocić tira z drzewem proszę kierować do naszego troszkę niezadowolonego z życia kolegi Rafcia bytującego na forum pod pseudonimem skyrafal. W wątku tym proszę pisać tylko popsty z załączonymi zdjęciami, które będą jednoczesnym zgłoszeniem w konkursie. Proszę poważnie potraktować konkurs i nie robić sobie jaj. Powodzenia.
    Marcin

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Drzewo na tirze - bieszczadzki konkurs fotograficzny.

ejjjjj
    za krótki czas!!!
    Ale ale...w Bieszczadach to nie wiem, ale na Zakarpaciu słowo daję-TIRy wożą drewno!
    Normalne, takie oplandekowane TIRy.
    Pełno tego w Ust Czornej.
    Oczywiście mimo plandeki się to wygina na wszelkie strony siejąc postrach wśród takich jak my.
    Tak więc jest takie ustrojstwo jak TIR wiozący drzewo.
    Obawiam się, że w Polsce ten numer by nie przeszedł, bo "krokodylki" czyli Inspekcja Drogowa z takimi się nie cacka i daje mandaty rzędu tysięcy złotych.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Zaraz, zaraz. Sam żem w końcu lipca tego roku widział ekipę ładującą drewno na wielką ciężarówkę. Było to na stokówce z Hulskiego do Zatwarnicy. Ażeśmy się z towarzyszkami spaceru zdziwili, jak ten olbrzym tu wjechał i czy da radę zjechać. Po pewnym czasie minął nas załadowany, ciężko sapiąc kulał się w strone Zatwarnicy. A i jeszcze zapamietałem, że ciągnik i naczepa miały różne tablice rejestracyjne. o_O

Ps. Dopiero po chwili doczytałem, że chodzi o całe drzewo. Jest to moim zadniem dość nieudana próba zdeprecjonowania argumentów Rafała (z którymi się nie zgadzam), poprzez wykorzystanie jego nieznajomości języka polskiego.

Na forum od
    09.2006

Moja fotka na końkurs.
    Wiem wiem wygrałam
    znowuuuuuuu
    ale bardzo chętnie oddam główną nagrodę chętnemu.
    Bogdan Loebl

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

No i mamy pierwsze zdjęcie. Na razie prowadzi Krysia. W tle widzimy stare wyręby zwane połoninami, w dodatku nie raz ogniem i pyskiem stad skalane. Pomnikowe drzewo nie zmieściło się do tira, kierowca musiał przywiązać je do naczepy własnymi sznurówkami.
    Marcin

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Chwila nieobecności i łeb w łeb idą Krysia z Browarem. Co prawda Browar nie w Bieszczadach, ale może jeszcze uda mu się zrobić ujęcie tira z drzewem na masce na tle chociaż jakiegoś Smereka, lub Hnatowym Berdem w tle.
    Marcin

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Proszę wszelką polemikę kierować na prywatną wiadomość natomiast w wątku proszę tylko brać udział w konkursie.

PS1 Naczepa zawsze ma inną rejestrację.
    PS2 Odnośnie deprecjacji to czasem i drewno jak zbyt długo leżakuje to ulega deprecjacji
    PS3 Myślę, że kolega nasz Rafał zdał maturę to i język ojczysty nie powinien mu sprawiać trudności
    PS4 Jak argumenty nie trafiają to może żart trafi. Sam chętnie bym się z Rafałem przeleciał, by z góry popatrzeć na ogrom wyrębów w bieszczadzkich lasach. Tylko boję się mógłby mnie wypchnąć w czasie lotu. A poza tym słyszałem, że Rafał nie przelatuje byle kogo
    Marcin

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Proszę,może nie w Bieszczadzie,ale jest drzewo na TIRze
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Pozdrav

Na forum od
    09.2006

O nieeeee
    Browar jest lepszy!
    uffff, dobrze, że to nei Bieszczady, nie spełnia więc warunku formalnego
    ha;-)
    Bogdan Loebl

Na forum od
    09.2006

Żaden łeb w łeb, jego to nie Bieszczady!!!
    Nie liczy się!!!
    W czasie trwania końkursu nie zmieniamy jego zasad, helołłłłłłłłłłłł!!!
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)