Zafrapowany postawą naszego forumowego kolegi skyrafal zwanego przeze mnie z polska Latającym Rafciem, który wszędzie by chciał latać nawet w wątku o terenówkach na szlakach postanowiłem ogłosić konkurs (będzie i nagroda). Nasz przyjaciel Rafciu będąc w Bieszczadach widzi tiry (myślę, że chodzi mu w tym miejscu o samochody ciężarowe służące do wywozu jakichś produktów) z drzewem. Przyznaję szczerze, żem jeszcze w Bieszczadach tira z drzewem nie widział. Kiedyś dawno temu w Krakowie i w Przemyślu widziałem jak wielka ciężarówka (tir jak pewnie myśli nasz Rafciu) wiezie drzewo - dosłownie jedno drzewo. Nigdy nie widziałem tego w Bieszczadach, ale może mało widziałem, co sugeruje mi nasz forumowy kolega Rafciu. Dlatego ogłaszam konkurs fotograficzny dla forumowiczów. Aby wziąść udział w konkursie należy zrobić zdjęcie tira z drzewem (tira wiozącego drzewo) w Bieszczadach i wkleić je w tym oto wątku. Przypominam, że chodzi o drzewo jak pisze nasz kolega Rafciu w jednym z wątków. Proszę nie mylić słów drewno i drzewo rzecz jasna. Drzewo to roślina, fanerofit, z korzeniami, pniem, konarami i gałązkami. Zdjęcie może być w liściach lub bez, może być też drzewo iglaste. Najlepiej jeszcze żeby ukazywało ono dewastacyjny, rabunkowy charakter wywozu drzew z Bieszczadów. Jako, że tiry z drzewem to dość pospolity widok w Bieszczadach ogłaszam, że czas trwania konkursu kończy się z dniu 8 września 2010. Wyniki ogłoszę w dniu następnym, po naradzeniu się z jednoosobowym jury, które reprezentuje moja skromna osoba. Nagrodą będzie całodniowy spacer po lesie (pieszo nie na kładzie, żeby nie zrobić sobie krzywdy w to i owo) w towarzystwie mojej skromnej osoby oraz jakaś książka o tematyce leśnej, którą podaruję autorowi najlepszego zdjęcia. Odbiór nagród będzie możliwy począwszy od dnia 1 października, po wcześniejszym ustaleniu terminu ze mną. Życzę powodzenia, a wszelkie zapytania gdzie najłatwiej sfocić tira z drzewem proszę kierować do naszego troszkę niezadowolonego z życia kolegi Rafcia bytującego na forum pod pseudonimem skyrafal. W wątku tym proszę pisać tylko popsty z załączonymi zdjęciami, które będą jednoczesnym zgłoszeniem w konkursie. Proszę poważnie potraktować konkurs i nie robić sobie jaj. Powodzenia.