Jej, jak tam pięknie!
Basiu, a jak się tam przemieszczałaś?
Czy niezbędne jest posiadanie auta i przemieszczanie się nim?Zwłaszcza po Spiszu
Jej, jak tam pięknie!
Basiu, a jak się tam przemieszczałaś?
Czy niezbędne jest posiadanie auta i przemieszczanie się nim?Zwłaszcza po Spiszu
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
To fotki z kilku wycieczek.
Oprócz tego byłam jeszcze kilka razy, ale zanim miałam aparat, więc nie mam zdjęć.
Przemieszczałam się różnie - raz autokarem (autokarówkę prowadził świetny przewodnik - p. Antoni Kroh), raz komunikacją publiczną. Bardzo dobry byłby tez rower, gdyż odległości pomiędzy obiektami nie są bardzo duże.
Autem lub rowerem jest oczywiście łatwiej, ale komunikacją publiczną też się da.
B.
Basiu ! a czy w Spissky'm Stvrtok' u dane było Ci zejść do krypty Zapolskych ?
No i niestety.. jak widać zresztą, moja wyprawa się nie udała. Praca to straszny wynalazek. Aż chciałoby się powiedzieć, że nic tylko zamieszkać w Bieszczadach - ale to już jest takie oklepane, że nie będę tego robił ;-)
Wybaczcie, że wasze porady poszły w pewnym sensie na marne - ale! Tak naprawdę ich wykorzystanie zostało odroczone w czasie - gdyż z pewnością jeszcze z nich skorzystam w roku 2011![]()
Czekamy;-)
co sie odwlecze...
Będzie dobrze!
Bogdan Loebl
Nie wspominasz Basiu o tym miasteczku. Czy ono jest niemodne ?
.
.
Pytam , bo ja tam trafiłem zupełnym przypadkiem
i ujęło mnie swym urokiem (prawie że galicyjskim miasteczkiem)
Spiska Sobota (mam nadzieję ze się nie pomyliłam, ale ten czerwony domek jest dość charakterystyczny) jest urocza.
Byłam tam kilka razy, ale niestety nie mam żadnych zdjęć.
Faktycznie - warto polecić, choćby przy okazji pobytu w "Aquaparku" w Popradzie, który jest bardzo blisko od centrum tego uroczego miasteczka.
B.
Kurczę jak patrzę na tę fotkę to jakbym widziała...Mrągowo!
Na górze jest takie osiedle czy jak to nazwać, z zabudową bardzo podobną.
Hmm ciekawe, bo gdzie Rzym, a gdzie Krym
Bogdan Loebl
Fajne miasteczko
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)