Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Wwóz leków na UA

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Domyślnie Odp: Wwóz leków na UA

..ok, Buba .dragi schowam w śmierdzące sapogi ....a swoją drogą, Ciebie, jako farmaceutkę , nie zastanawia dziwne podejście służb granicznych , do leków zawierających kodeinę ?? .czy nie są to zwykłe szykany ? Bo czy kodeinę można uznać za narkotyk ? czy jest ona na liście środków zakazanych ? W sumie raczej jest to pytanie retoryczne, nie dotyczące tego forum. ...Tylko moje zdziwienie i tyle.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Tomas ! proszę Cię nie myl pisząc ?
    dziwne podejście służb granicznych , do leków zawierających kodeinę ??
    Nie myl !!
    Nie służb granicznych !!!! a tylko służb z upierdliwego przejścia w Ubli
    I ja , i Basia.Z pisaliśmy o przejściu w Ubli (które nota bene tak się podoba Bubie-bo tam można długo stać)
    Służby graniczne na innych przejściach w ogóle nie zwracają na to uwagi.
    Jeśli więc jedziesz przez Ublę to pozostaje Ci łapówka, na pozostałych przejściach możesz pozostać sobą.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    :a swoją drogą, Ciebie, jako farmaceutkę , nie zastanawia dziwne podejście służb granicznych , do leków zawierających kodeinę ?? .
    i tak i nie... z jednej strony mamy w olawie sporo ćpunkow ktorzy codziennie kupuja thiocodin lun antidol w liczbie 2-3 paczki, i tak dzien w dzien.. czy zezeraja to wszystko razem i maja jakies jazdy? czy maja pokątne laboratoria gdzie przerabiaja to na jakies inne substancje? Kodeina jest metylową pochodną morfiny, wiec moze maja jakies metody "odmetylowania"?

ale z drugiej strony na ukrainie wiele lekow zawierajacych substancje silnie dzialajace i szeroko stosowane przez narkomanow jest sprzedawanych bez recepty, w jakich ilosciach sie chce... to co im jeden syropek zawadzi?

moze na ukrainie po prostu maja kodeine na jakies czarnych listach?

ja tam i thiocodin i antidol woze w swojej apteczce tylko nie w firmowym listku, jest wyłuskany i wlozony w inne opakowanie... i moga mnie....

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    pisaliśmy o przejściu w Ubli (które nota bene tak się podoba Bubie-bo tam można długo stać)
    ale tobie to w pamiec zapadlo!!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 20-09-2010 o 20:13
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

problemów 0 . dziwne bo w ekipie jechało 2 lekarzy + farmaceutka, jak się okazało każda miała torby leków .
    Na przejściu szok, bo rzeczywiście era karteczek , to przeszłość !
    W drodze powrotnej żałowaliśmy ogromnie, że tak MAŁO piwa wieziemy ..... reszta ekipy wracała przez Uble i faktycznie- 1.5 godz.trzepani byli , ale przez Słowaków .

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów