hallo,
troszkę życie wciągnęło mnie w spiralę czasu i nawet na podgląd tego co fajne(czyt.Bieszczadzkie) nie pozwoliło :(
ale,
Don Enrico -funkcja funkcją ,a :- wywoływacz,przerywacz,utrwalacz -powinieneś cyklicznie uzupełniać w swoim ,wysmakowanym body fotograficznym !
maciejko-czy można posypać popiołem po pierogowym? czyż wysmaży się niejaki Feniks z ruskich pierogów -popiołów i pożywi teoretyków fotografii ? nie ? to ja dmucham w taki popiół ! ha !;
bartolomeo -mój mistrz mówił mi że nie bierz się za robienie fotografii jak jej nie widzisz gotowej tzn:w momencie kadrowania i dobierania parametrów naświetlenia powinieneś ją(fotografię) zobaczyć już wywołaną(analogowo czy tez cyfrowo) i oprawioną w passe-partout wiszącą na ścianie wręcz... ,
na inne szkoda czasu.
Przyglądając się współczesnej fotografii tendencje są wręcz odwrotne:-najpierw w miarę dobrze naświetlę klatkę (te cudowne systemy elektronicznego dobierania ekspozycji plus generowanie hdr)a potem coś ,przy pomocy programu stworzę...
Dobra fotografia jest jak stek z polędwicy-smażony za długo zamienia się w podeszwę
...hi,hi,hi ale przecież są i obecni wegetarianie a oni...chyba nie wiedzą o czym piszę
Można spojrzeć szerzej i przy okazji jeszcze zadać pytanie :czym jest i co to jest fotografia?
Czy to bardziej dokumentalne potraktowanie spojrzenia czy lekko sfabularyzowane?
Od definicji są specjaliści o których czytam w encyklopediach...moim pierogowym zdaniem śmiem stwierdzić :wszystko jest fotografią.
HADAMLICZ -to miejscami diuny a miejscami seraki :)),widzę pysznie się szerokokątną fotografią bawisz ,pozdrawiam
i fotografia sprzed ery zlodowacenia :)
![]()

Odpowiedz z cytatem