Napisał Pastor:
Mógłbym wymienić, nawet z imienia i nazwiska, nie tylko z forumowego nicka,mnóstwo osób znanych osobiście Piskalowi, z którymi nieraz biesiadował i debatował przy jednym stoliku i nigdy nie skarżył się na nudę. Chyba że się umiejętnie maskował, ale to by znaczyło że hipokryta czy jakoś tak.
I raptem Ci sami bieszczadnicy, już z etykietą "zielonego" czyli mniej słusznego forum, są be!!!, wieje od nich nudą, należy omijać szerokim łukiem etc.etc.
Szanuję Honorowego Dożywotniego Prezydenta Stałego Bywalca i nigdy nie kontestowałem Jego decyzji (nigdy poważnie). Tym razem uważam że się po prostu pomylił (mam nadzieję że przywoływana tu poprzednio sławetna ruska wódka nie miała wpływu na tę nominację).
Piskal to przesympatyczny kolega, wspaniały kompan, brat łata, jak to dawniej mówili - do wypitki i do wybitki! W moim przekonaniu odpada jednak jako organizator KIMB-u, spotkania bieszczadników ponad podziałami! Czy to rzeczywiście będzie spotkanie ponad podziałami, jeżeli Główny Organizator zakłada a priori, że wszystkie decyzje powinny zostać podjęte na tym najważniejszym forum (i największym i naj... naj...), tym które czyta arcybiskup. W takim wypadku Uczestnicy innych "forumów", np. tzw. "zielonego" forum nie będą mieli nic do powiedzenia, chyba że podobnie jak ja, siedzą okrakiem, na obydwóch! .....................
.................................. Pozdrawiam wszystkich + Pastor manu propria
Drogi Pastorze!
Wywołany do tablicy wyjaśniam. Bardzo sobie cenię Ciebie i Twoje zdanie, wiesz o tym dobrze, ale wytłumacz mi, w którym miejscu napisałem, że bieszczadnicy, już z etykietą "zielonego" czyli mniej słusznego forum, są be!!!, wieje od nich nudą, należy omijać szerokim łukiem etc.etc.? Napisałem, że na forum zieje nudą, bo jak nazwać forum, gdzie dziennie pojawia się jeden post, a są dni, gdzie nie ma żadnego? Sam SB przyznał mi w Bieszczadach rację, (przypomnę Kaziu, to było wtedy, gdy wracaliśmy z UD z tortem dla Wojtka. Zresztą o sytuacji na obu forach rozmawialiśmy kilkakrotnie) że na zielonym forum niewiele się dzieje. Od was należy, żeby to zmienić, i te słowa należy interpretować, jako życzenia dla "zielonych".
A czy jestem ponad podziałami czy nie czas pokaże. Ale czas też musi mieć trochę czasu. Cierpliwości.

Odpowiedz z cytatem