Tak jak kolega polecam mapy W. Krukara, mają zdecydowanie najmniej błędów. A czasy przejść zależą od kondycji i tempa idącego więc nie sugerowałbym się tym co podają mapy tylko intuicją
Tak jak kolega polecam mapy W. Krukara, mają zdecydowanie najmniej błędów. A czasy przejść zależą od kondycji i tempa idącego więc nie sugerowałbym się tym co podają mapy tylko intuicją
Dzięki za odpowiedz mapy juz zamowione:).
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące trasy Komańcza-Cisna, około 10h i tu moje pytanie czy jest gdzieś po drodze ( tak w polowie trasy) możliwość noclegu.Myślałem o schronisku w Jablonkach ale czas dojścia podobny. Nie chciałbym razem z żoną przelecieć tego szlaku nie wiedząc nawet gdzie jestem.Potrzebuje czasu na zachwycanie sie widokami i zrobienie kilku fotek, a jesli czas marszu to około 10h to gdzie tu czas na przyjemnosci:).O kondycje nie mam obaw jednak lubie mieć jakiś zapas czasu.Jeśli ktoś może coś zasugerowac odnośnie noclegu to będę wdzięczny.Acha dodam ze jedziemy bez namiotu.
Pozdrawiam
...za Chiny Ludowe nie dowiemy się z Twoich postów jaką porą roku planujesz przejście. Może dla Ciebie nie ma znaczenia czy zima czy lato, ale jakiej oczekujesz podpowiedzi jeśli ukrywasz tak ważną informację.
Jeśli bez namiotu to zrobisz mały skrót schodząc z Przełęczy Żebrak na Wolę Michową (nocleg) i drugi dzień możesz urozmaicić kierując się przez Balnicę i Roztoki
niezależnie od pory roku polecam na nocleg Bazę Rabe. Namiot nie potrzebny bo buda stoi otwarta i nocować można zawsze. Zimą nie będzie za gorąco ale na pewno nie zamarzniecie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)