Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 20 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 302

Wątek: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie

Kronikarz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2015
    Awatar coshoo
    Na forum od
    09.2004

Domyślnie Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    W sprawie samych przejść granicznych w Bieszczadach jestem zdecydowanie "przeciw".
    Pisząc już ze 2 lata temu coś na forum na ten temat byłam innego zdania.
    Przeszło mi, kiedy zobaczyłam jak bardzo skomercjalizowane są teraz Bieszczady`.
    Fajnie byłoby aby ta komercja nie "rozlała się" bardziej na wschód.
    Tak jak teraz - jest z mojego punktu widzenia dobrze.
    Dokładnie!

Buba, Krysia, w 100% popieram, walczcie dalej :)

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Od nas to niestety nie jest zależne, ale możemy sobie tego życzyć, czasem życzenia się spełniają;-)))))
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Mam pytania do zwolenników utrzymania żelaznej kurtyny:

Nie myślicie o tym, że Ukraińcy też chcieliby podróżować bez wiz i innych utrudnień ?

Czy oni nie maja prawa do "wygodnych przejść granicznych, czystych kibli, gładkich autostrad" ?

Chcecie, aby Ukraina pozostała na zawsze skansenem z jej dziurawymi drogami ?

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez skyrafal Zobacz posta
    [...]
    to jest chyba jasne jak słońce i nie trzeba geniusza, żeby to zauważyc i zrozumiec
    Jeżeli uważasz, że można porównywać początek XX w. do wieku XXI, to kolejny raz gratuluję! I nie trzeba być geniuszem by dostrzec zasadnicze różnice, chociażby w sytuacji międzynarodowej i społecznej. Tkwij w swoich mniemaniach, twoja sprawa. (Nie będę się z ciebie wyśmiewał, jak ty to "subtelnie" robisz! Możesz robić to nadal - mnie to nie rusza).
    Pozdrawiam
    "Alleluja i do przodu"!
    Ostatnio edytowane przez WojtekR ; 03-11-2010 o 15:16

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2009

no i tu masz wielką rację z tą sytuacją, bo Polska nie ma już ani 1 własnego banku. tak jeszcze w historii nie było. więc w obecnej sytuacji jestesmy kolejny raz taką kukiełką jak państwa afrykańskie. jak podskoczymy to zostaniemy goli i weseli.
    dlatego bez własnych banków nie jest możliwe robienie żadnych dużych, średnich czy nawet małych inwestycji. to jest właśnie ta Twoja różnica.

tylko widzisz - nawet dzieci z podstawówki wiedzą, ze dzis nie armia, a banki są siłą danego państwa czego najlepszym przykładem jest Szwajcaria, ale nasze jaśnie oświecone rządy nie wiedziały i rozdały banki. można to tylko porównac z państwami biednej Afryki typu Burkina Faso czy Sierra Leone. kopie się tam diamenty, ale ludzie biegają z gołym tyłkiem, bo kopalnie są w rękach zagranicznych.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta

Nie myślicie o tym, że Ukraińcy też chcieliby podróżować bez wiz i innych utrudnień ?

Czy oni nie maja prawa do "wygodnych przejść granicznych, czystych kibli, gładkich autostrad" ?

ja bym to zostawila ukraincom... niech rzadza sie sie u siebie jak chca.. nie uszczesliwiajmy ich na sile swoja pomoca, swoimi pomyslami i swoja jedyna wlasciwa wizja rzeczywistosci...

rozmawialam z roznymi ludzmi na ukrainie, z czescia nadal utrzymuje kontakt listowy czy mailowy- i wbrew pozorom wielu z nich jest szczesliwych- mimo ze jezdza stara łada, hoduja kury w komorce przy bloku, maja kibel na małysza i nie maja w miescie 5 galerii... ba! czasem wydawali mi sie bardziej radosni i beztroscy niz wielu moich polskich znajomych ktorzy wpadli jedynie w szalencze tempo zycia, wir obłąkańczej pracy, wydawania i kreowania sie na "ludzi sukcesu"...
    niekoniecznie trzeba calemu swiatu wpajac ze jedyny wyznacznik szczescia to rowny chodnik, przystrzyzony do bólu żywoplot, remont mieszkania dwa razy w roku i weekendy w markecie...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 03-11-2010 o 16:26
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

no i tu masz wielką rację z tą sytuacją, bo Polska nie ma już ani 1 własnego banku. .
    a wogole my cos swojego jeszcze mamy? oprocz dziury budzetowej (bo ona bez watpienia jest nasza )
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta

Dokładnie tak, Andrzeju.
    Ale zawsze to lepiej mieć skansen gdzie indziej, nie u siebie!
    Jak nam się zechce, to przecież zawsze możemy „wyskoczyć” na chwilę ze swoich pieleszy i zakosztować „atrakcji”, przeżyć "super" przygodę z zapijaczonym poloctwem na granicy, poczuć klimat chamstwa, nawet skumplować się, przymknąć oko na przemyt, pochylić nad biedakami, których do tego zmusza wredny kapitalizm. Trzeba im współczująco pomóc, bo przecież „walczą” z niesprawiedliwością państwa! Trzeba koniecznie wesprzeć, bo znów zrobili w balona to wredne państwo (czyli kogo? – ano właśnie nas)! Jakież to polskie, wypływające z tradycji, jakież narodowe… i przecież takie typowe dla czasów zaborów i czasów real-socjalizmu! A później, z workiem pełnym wrażeń, atrakcji i batonikiem w ręce wrócimy do siebie, do ciepłej wody w wannie, posprzątanej klatki schodowej, porządku wokół, nie zmąconej przekleństwami ciszy… by znów zatopić się w wyobrażenia i życzenia (wraz ze "spadającą z nieba gwiazdką"), żeby tam, po drugiej stronie granicy, broń Boże, nic się nie zmieniło! Bo, gdzie następnym razem pojechać? Gdzie znowu znaleźć skansen? Gdzie poczuć smak adrenalinki?
    Wiecie Krysiu i Bubo, jak się to nazywa? To hipokryzja…

Na marginesie: nigdy nie myślałem, nie mówiłem i nie pisałem, że mi się na Ukrainie nie podoba! Gdyby tak było, nie jeździłbym tam, a sprawa pieszych przejść nie interesowałaby mnie (tak wynika z logiki!). Pisałem za to o syfie, chamstwie, pijaństwie i zezwierzęceniu jedynie TYCH POLACZKÓW – granicznych cwaniaczków, którzy uważają, że są mądrzejsi od innych i wszyscy mają obowiązek im „pomagać”!!!

Krysiu, gdybyś się zaklinała na wszystkie świętości, nic to nie da… UKRAINA JEST DLA WSZYSTKICH! I dla zielonych, i dla czarnych, i dla żółtych, pomarańczowych, różowych i niebieskich... Pewnie cię to zmartwi... Trudno!

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    a wogole my cos swojego jeszcze mamy? oprocz dziury budzetowej (bo ona bez watpienia jest nasza )
    hahaha
    Wojtku czyli wg Ciebie bez UE nie da się mieć ani dobrych dróg, ani nic?To może wyjedź trochę dalej poza Unię, albo nawet nie dalej-do Norwegii czy Szwajcarii. Tak, wiem wiem zaraz będzie, że to bogate kraje to ich stać. Ale nas też by było stać z tego co wpłacamy Brukseli w postaci składek!Te pieniądze na drogi i chodniki to są z naszych podatków przecież, tylko wpierw lecą tam, żeby potem wrócić jako UNIJNE, że niby magiczne i zaczarowane czy jak? Choć te pieniądze jakby po prostu zostały w Pl to i tak by je rozkradli od razu.
    Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    Krysiu, gdybyś się zaklinała na wszystkie świętości, nic to nie da… UKRAINA JEST DLA WSZYSTKICH! I dla zielonych, i dla czarnych, i dla żółtych, pomarańczowych, różowych i niebieskich... Pewnie cię to zmartwi... Trudno!
    Dzięki Bogu ta granica zatrzymuje tych dla których ona nie jest czy Ci się to podoba czy nie;-))
    Stanowi dla nich płot niedoprzeskoczenia, choćbyś się nie wiem jak zaklinał na wszystkie świętości;-))

Wojtku Ty myślisz, że to co mamy w Polsce to kapitalizm???
    Łoł, to ja gratuluję, bo dla mnie to socjalizm-jak malowany, więc coś ten Twój post w którym do mnie pijesz o kapitaliźmie jest nie teges;-)))
    Wiesz co ja bym dała, żeby doczekać się kapitalizmu w Polsce???
    Żeby prawica to była prawicą?
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 03-11-2010 o 16:40
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

no i tu masz wielką rację z tą sytuacją, bo Polska nie ma już ani 1 własnego banku. tak jeszcze w historii nie było. więc w obecnej sytuacji jestesmy kolejny raz taką kukiełką jak państwa afrykańskie. jak podskoczymy to zostaniemy goli i weseli.
    dlatego bez własnych banków nie jest możliwe robienie żadnych dużych, średnich czy nawet małych inwestycji. to jest właśnie ta Twoja różnica.

tylko widzisz - nawet dzieci z podstawówki wiedzą, ze dzis nie armia, a banki są siłą danego państwa czego najlepszym przykładem jest Szwajcaria, ale nasze jaśnie oświecone rządy nie wiedziały i rozdały banki. można to tylko porównac z państwami biednej Afryki typu Burkina Faso czy Sierra Leone. kopie się tam diamenty, ale ludzie biegają z gołym tyłkiem, bo kopalnie są w rękach zagranicznych.
    A co ma piernik do wiatraka?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)