"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Krysiu - to co chciałam napisać napisałam. Dyskutować nie zamierzam bo i po co?każdy ma własną drogę i własna przygodę...i niech tak zostanie
)))))))))))))))))))
No ale mnie interesuje definicja słowa DZIKOŚĆ i dlaczego ta Ukraina niby jest dzika?
Bo ja nie wiem po prostu, a chciałabym wiedzieć.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
dla mnie dziki las to taki zarosniety chaszczem,a nie z wysypana zuzelkiem sciezka dydaktyczna,
dzikie gory to takie gdzie zamiast hoteli sa bacowki (albo nic), zamiast parkowych straznikow pasterze (albo nikt) a zamiast szlakow sciezki wydeptane przez krowy lub sarny,
dzika plaza to taka gdzie hula wiatr i mozna postawic namiot i zrobic ognisko, a nie kupic hotdoga i pojsc na disco,
dzikie miasteczko to takie gdzie trzeba sie naszukac zeby znalezc knajpe a nie stoja 3 galerie..
a dziki kraj to taki gdzie z latwoscia mozna znalezc takie lasy, gory, plaze i miasta... :)
acz moze faktycznie jest to niezbyt szczesliwie uzywane slowo bo powszechnie kojarzy sie z niedzwiedziem pozerajacym turystow, tubylcem z dzida albo miejscowoscia gdzie mozna zebrac w morde![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
Buba no to Polska też jest dzika.
Sama znajdujesz takie "dzikie" miejsca, o których piszesz;-) Prawie co weekend i denerwujesz ludzi fotkami;-)))))))))
Bogdan Loebl
No czyli to chyba się łapie pod nieskomercjalizowane kraje, bo dzikie...
Mi Ukraina przypomina dzieciństwo, te smaki,te zapachy...
kiedy człowiek był taki beztroski..miał problemy, ale zupełnie inne problemy
Bogdan Loebl
o dokladnie tak!
noooooo :) tak jak piszesz... bo u nas to ostatnio mam wrazenie ze coraz mniej zapachow.. po powrocie z ukrainy to jakby sie wpadalo do jakiejs bezwonnej puszki... nie wiem jak to jest... a tam wszystko pachnie.. az by sie chcialo zabrac te zapachy do sloika zeby miec je na codzien!
Ostatnio edytowane przez buba ; 04-11-2010 o 22:46
Ja siedzę cicho ale popieram dziewczyny w 100%, więc są już 3 osoby :D
Ostatnio edytowane przez buba ; 05-11-2010 o 07:54
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)