Buba no to Polska też jest dzika.
Sama znajdujesz takie "dzikie" miejsca, o których piszesz;-) Prawie co weekend i denerwujesz ludzi fotkami;-)))))))))
Buba no to Polska też jest dzika.
Sama znajdujesz takie "dzikie" miejsca, o których piszesz;-) Prawie co weekend i denerwujesz ludzi fotkami;-)))))))))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
No czyli to chyba się łapie pod nieskomercjalizowane kraje, bo dzikie...
Mi Ukraina przypomina dzieciństwo, te smaki,te zapachy...
kiedy człowiek był taki beztroski..miał problemy, ale zupełnie inne problemy
Bogdan Loebl
o dokladnie tak!
noooooo :) tak jak piszesz... bo u nas to ostatnio mam wrazenie ze coraz mniej zapachow.. po powrocie z ukrainy to jakby sie wpadalo do jakiejs bezwonnej puszki... nie wiem jak to jest... a tam wszystko pachnie.. az by sie chcialo zabrac te zapachy do sloika zeby miec je na codzien!
Ostatnio edytowane przez buba ; 04-11-2010 o 21:46
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
Ja siedzę cicho ale popieram dziewczyny w 100%, więc są już 3 osoby :D
Ostatnio edytowane przez buba ; 05-11-2010 o 06:54
Tylko to nie jest tak dziewczyny, że ja się z Wami zgadzam w 100 %.
W tej dyskusji najbardziej zgadzam się z Wojtkiem:
- przejścia graniczne - nie, bo komercha rozleje się na wschód.
- prawo Ukraińców do układania sobie życia po swojemu - jak najbardziej tak.
- natomiast zupełnie się nie zgadzam z Wami co do definicji tego co się dzieje w naszej Ojczyźnie.
Mi się zmiany jakie wprowadza Unia Europejska podobają.
Podoba mi się, ze mogę w każdej chwili w górach przekroczyć granicę ze Słowacją i iść sobie pieszo w Małą Fatrę, lub nocować w szałasach 800 m od polskiej granicy.
Podoba mi się, że mój syn wsiada sobie do samolotu tanich linii jak do autobusu (nie potrzebuje paszportu, a bilet kupuje 2 godz. przed odlotem, przez Internet) i leci w czasie wakacji pracować do Norwegii (pracę załatwia sobie wcześniej przez Internet)
Podoba mi się, że pięknieją małe miasteczka na Pogórzach, ze remontuje się za pieniądze unijne drogi i boiska, a by ludziom żyło się tam lepiej i wygodniej.
A "dzikie" miejsca mimo to też zawsze sobie znajduję, chociaż nie w Bieszczadach.
Podoba mi się to wszystko za pewne dlatego, że dobrze pamiętam czasy kiedy załatwianie wyjazdu w Alpy do Francji trwało 8 miesięcy.
Teraz się taki wyjazd kupuje i można jechać z dnia na dzień.
Mój mąż był w ubiegłym roku we Francji 3 razy (prowadził grupy na trasie Tour de Mont Blanc).
Ja sama nie korzystam - bo wolę wschód, ale cieszy mnie możliwość wyjazdu i możliwość wyboru.
I nie opieram się tutaj na niczym co czytam tylko na swoich prywatnych doświadczeniach.
Mi teraz w Unii żyje się po prostu lepiej niż dawniej.
Pozdrowienia
Basia
No ale w temacie się zgadzasz;-)
Kwestia Unii tak jakby była trochę, a może i nawet bardzo off topic;-))))
Aha, czyli po '89 nie mogłaś tego wszystkiego robić o czym napisałaś?
Tak jakby były tylko 2 możliwości: Unia Jewropska albo ZSRR.
A co było od '89 do 200eeee5?bo nie pamiętam daty naszego wejścia do EU.
No ja najbardziej pamiętam okres po 89 więc nie zauważyłam, żeby mi się teraz żyło lepiej czy gorzej (nie mam porównania bo wtedy nie zarabiałam w Polsce pieniędzy, więc nie wiem czy wtedy bym miała ich więcej czy teraz). Też jechałam do pracy za granicą w każde wakacje, jeździłam gdzie chciałam.
Więc nie mam jakiś przykrych doświadczeń z okresu kiedy Polska nie była w UE;-)
Ostatnio edytowane przez Krysia ; 05-11-2010 o 08:09
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki