Pokaż wyniki od 1 do 10 z 302

Wątek: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie

Mieszany widok

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    ...Są też i tacy, którzy lubują się w katowaniu się (masochizm), by tylko móc przeżyć "przygodę" lub odgrodzić (dla innych, nie dla siebie) coś, co wg nich ma pozostać skansenem. Nie biorą pod uwagę tego, czego tak naprawdę chcą ci, co mieszkają za tą właśnie granicą: czy chcą żyć w skansenie, a więc nie rozwijać się, nie kontaktować (nawet z rodziną za tąż granicą). Chcą, by mogli np. raz na rok (a raczej rzadziej) pojechać, zaznać prymitywu, zaspokoić pierwotne instynkty, pobuszować w dziczy, a później wrócić "pod ciepłą kołderkę", przeglądać zdjęcia i śnić o "dzikiej Ukrainie". Ci, którzy tam zostają, nie interesują ich zupełnie...
    Nie bardzo Ciebie rozumiem.To mamy za nich decydować co robić? Ty wiesz lepiej od nich czego oni pragną? Mamy im zbudować przejścia,drogi,i co tam jeszcze? Chyba mogą sami sobie ten skansen "odskansenić"? Przecież nikt tutaj nie postuluje żeby im zabronić rozwoju,a przecież można chyba się cieszyć z fajnej okolicy,słabo skażonej cywilizacją?
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Nie bardzo Ciebie rozumiem.To mamy za nich decydować co robić? Ty wiesz lepiej od nich czego oni pragną? Mamy im zbudować przejścia,drogi,i co tam jeszcze? Chyba mogą sami sobie ten skansen "odskansenić"? Przecież nikt tutaj nie postuluje żeby im zabronić rozwoju,a przecież można chyba się cieszyć z fajnej okolicy,słabo skażonej cywilizacją?
    No to Ci wytłumaczę...
    1. Nikt za nich nie będzie decydował: ani ja ani Ty (nawet mi się o tym nie śniło!)
    2. Jakbyś wczytał się w to co napisał vovk, zapewne zorientowałbyś się czego ci ludzie pragną (ja trochę z nimi rozmawiałem i przynajmniej oni chcą być traktowani nie tak jak za ks. J. Wiśniowieckiego)
    3. Czy w moim poście znalazłeś choć malutki fragmencik, że mamy im cokolwiek budować (a może przydałoby się to zrobić w ramach wspólnego interesu i "dobrosąsiedzkiej pomocy", nie sądzisz?)
    4. Mogą sami się "odskansenić", jeżeli będą chcieli i tu żadne żale nad "utratą dzikości" z waszej strony nie będą miały znaczenia
    5. Jeszcze by tego brakowało, żeby były jakieś postulaty! - to tak, jakby zabronić w Krakowie grania hejnału
    6. Co do cieszenia się z "okolicy słabo skażonej cywilizacją": zarówno na Ukrainie, jak i w Polsce, co sam doskonale wiesz i opowiadałeś podczas naszego spotkania, są takie miejsca i bardzo się z nich cieszę!!! Oby istniały jak najdłużej! Ale to też nie znaczy, że dojazd tam ma być długi, upierdliwy, okrężną drogą i z wątpliwymi przygodami na granicy. Kto chce niech np. z Warszawy jedzie w Bieszczady przez Szczecin - ja wolę szybciej dojechać, by w nich dłużej być!

Mam nadzieję, że zrozumiałeś...

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    6. Co do cieszenia się z "okolicy słabo skażonej cywilizacją": zarówno na Ukrainie, jak i w Polsce, co sam doskonale wiesz i opowiadałeś podczas naszego spotkania, są takie miejsca i bardzo się z nich cieszę!!! Oby istniały jak najdłużej! Ale to też nie znaczy, że dojazd tam ma być długi, upierdliwy, okrężną drogą i z wątpliwymi przygodami na granicy. .
    ale niektorzy jakos nie potrafia zrozumiec ze miejsca latwo i wygodnie dostepne, ciekawe i rozreklamowane, ktore zaczyna odwiedzac tysiace turystow z grubym portfelem nie bedzie "slabo skazone cywilizacja". Proste jak cep: " latwo dostepne- lemingi włażą i zadeptują, trudno dostepne- nie włażą"

wiec opowiadanie ze sie czlowiek cieszy z istnienia takich miejsc i chce aby istnialy jak najdluzej, a z drugiej strony sie domaga wszelakich udogodnien po drodze- to jakis paradoks!!! w stylu "plywanie w jeziorze jest przyjemne byle sie tylko nie pomoczyc"
    Ostatnio edytowane przez buba ; 26-11-2010 o 10:38
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ale niektorzy jakos nie potrafia zrozumiec ze miejsca latwo i wygodnie dostepne, ciekawe i rozreklamowane, ktore zaczyna odwiedzac tysiace turystow z grubym portfelem nie bedzie "slabo skazone cywilizacja". Proste jak cep: " latwo dostepne- lemingi włażą i zadeptują, trudno dostepne- nie włażą"

wiec opowiadanie ze sie czlowiek cieszy z istnienia takich miejsc i chce aby istnialy jak najdluzej, a z drugiej strony sie domaga wszelakich udogodnien po drodze- to jakis paradoks!!! w stylu "plywanie w jeziorze jest przyjemne byle sie tylko nie pomoczyc"

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)