Nie przeszkadza mi;-)
Mi mało rzeczy przeszkadza.
Basiu i Wojtku, ja pisałam o swojej młodości. Jak skończyłam te 18 lat to już Rodzice w ogóle co by mi mogli zabronić zrobić itd?
Ja pisałam o tych latach gdy się miało te naście lat.
Już wtedy wiedziałam, że nic co sztuczne--tak w skrócie można to powiedzieć.
Ale nie miałam zabronionego, tylko wytłumaczonego jak to działa, co niszczy itd
Nie miałam absolutnie żadnego problemu z dostępem do narkotyków, chyba nikt nie miał jak chciał, ale ponieważ mogłam to nie chciałam. Tzn. naturę 2000 jak najbardziej próbowałam, ale żadnej chemii!
Tak więc ja dalej uważam, że to jest rola rodziców jak podejdą do wychowania swoich dzieci, czy w ogóle podejdą do wychowania.
edit:
Vm odnośnie dzieci, to myślisz, że jak będzie nielegalne to one tego nie kupią?kupią kupią, i to więcej, bo to takie cool będzie. Jak nie wytłumaczysz tego swoim pociechom to będziesz niemile zaskoczony. Jak nie będziesz miał dla nich czasu bo kariera itd jak wyżej.
Bardzo wiele od Was rodzice zależy, bardzo. Nie szkoła, nie koledzy, nie podwórko, a WY!i nikt za Was tego nie zrobi, żaden zakaz, nakaz, prikaz.
Vm co do zarobionych w ten sposób pieniędzy...no to czemu nie protestujesz przy jeszcze gorzej zarobionych pieniądzach z nikotyny i alkoholu?
Setki tysięcy w roku umiera z ich powodów, tysiące rodzin się rozpada przez wódę, tyle nieszczęścia, to dopiero "nieczyste" pieniądze.
Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi. Ale używać trzeba z głową. A jak ktoś tej głowy nie ma to się oparzy, ale niech się sam oparzy, a nie zakazywać wszystkiego co się tylko da.
I to straszenie ludzi, te lęki społeczne, jak nie zrobimy tego dla waszego dobra to zobaczycie co będzie.
Nic nie będzie, ale jak się ludzie boją to łatwiej nimi manipulować.
Sorki, jak wracam z Czech to zawsze mam doła, jak widzę jaka nas dzieli przepaść...a startowaliśmy mniej więcej z tego samego poziomu.
Nie chodzi mi o pieniądze, a o to, że wszystko jest dla obywateli, nikt ich nie straszy niczym, odzyskali tę wolność i się nią cieszą.
Przepaść stumilowa w kilkanaście lat...
Tak, to straszenie obywateli na każdym kroku jest chyba najgorsze.
Zakładki