Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
Nie przeszkadza mi;-)

Ale nie miałam zabronionego, tylko wytłumaczonego jak to działa, co niszczy itd
Nie miałam absolutnie żadnego problemu z dostępem do narkotyków, chyba nikt nie miał jak chciał, ale ponieważ mogłam to nie chciałam. [...]

Vm odnośnie dzieci, to myślisz, że jak będzie nielegalne to one tego nie kupią?kupią kupią, i to więcej, bo to takie cool będzie. Jak nie wytłumaczysz tego swoim pociechom to będziesz niemile zaskoczony. Jak nie będziesz miał dla nich czasu bo kariera itd jak wyżej.
Bardzo wiele od Was rodzice zależy, bardzo. Nie szkoła, nie koledzy, nie podwórko, a WY!i nikt za Was tego nie zrobi, żaden zakaz, nakaz, prikaz.

Vm co do zarobionych w ten sposób pieniędzy...no to czemu nie protestujesz przy jeszcze gorzej zarobionych pieniądzach z nikotyny i alkoholu?
Setki tysięcy w roku umiera z ich powodów, tysiące rodzin się rozpada przez wódę, tyle nieszczęścia, to dopiero "nieczyste" pieniądze.

Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi. Ale używać trzeba z głową. A jak ktoś tej głowy nie ma to się oparzy, ale niech się sam oparzy, a nie zakazywać wszystkiego co się tylko da.

[...].
Krysiu,

Dopalacze niosą większe zagrożenie niż papierosy, a nawet alkohol. Choć nie zmienia to faktu, że obecności biznesu nikotynowego, czy alkoholowego w pewnych miejscach również nie toleruję. I nie jest to kwestia postulowania zakazów administracyjnych, tylko mojego podejścia do sprawy.

"Zakazany owoc lepiej smakuje", ale czy na prawdę sądzisz, że legalna dostępność narkotyków nie może wpłynąć na wzrost użytkowników? Ja tak właśnie myślę.

Można powiedzieć, że alkohol dla ludzi, jakieś popalanie tez dla ludzi, ale jeszcze nikt po lampce wina, czy po wypalonej fajce nie wylądował w szpitalu z zawałem serca w wieku 20 lat...że o śmiertelnym zejściu nie wspomnę.

Masz prawo do własnego zdania. Ja do swojego, ale wskaż mi proszę kraj na tym świecie, gdzie legalność narkotyków (wszelkiej maści) zmniejszyła ich spożycie.

Oczywiście, że każdy powinien odpowiadać za swoje czyny, ale za postępowanie nieletnich muszą odpowiadać dorośli. Ty nie sięgnęłaś, choć mogłaś. Kilku innych nie sięgnie tylko dlatego, że ... nie będzie miało okazji.

Wsiok niechaj spada na drzewo i szczerze życzę mu finansowej katastrofy.