Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
a tak wogole to jestem ciekawa jaki procent wielkich inwestorow zrobil swoja kase w wylacznie uczciwy i etyczny sposob
Dobre pytanie.

Odpowiem innym.

Czy jeśli czujesz, że taki, czy inny biznesmen robił pieniądze w wątpliwy dla Ciebie moralnie sposób, to nie czujesz potrzeby bojkotowania/nie akceptowania/krytykowania/a nawet robienia czarnego pi-aru?

Kupisz pralkę jakiejś firmy, wiedząc, że szkodzi środowisku, czy wykorzystuje "małe rączki", czy w jakiś sposób narusza zasady, które są dla Ciebie ważne?

Ja nie.

Dlatego nie widzę miejsca wokół siebie dla handlarza dopalaczami. W jego ośrodku wczasowym dropsami by nie handlowano.

Dopalacze to zło. Wpływ tych specyfików jest nieprzewidywalny, można czytać o zawałach, czy agresywnym niekontrolowanym zachowaniu. Nie widzę ani jednej zalety przyzwolenia na ich dystrybucję.

Pracuję z młodzieżą o parunastu lat i wiem, że nie można im zostawiać decyzji w każdej kwestii.

O własne dzieci się nie boję nie wezmą. Ale pieron wie, czy gdy to świństwo nie będzie powszechnie i łatwo dostępne, to znacznie łatwiej trafi w łapska debila, który nieświadomej niczego dziewczynie może je podać.