"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Ale to chyba jest już osobna sprawa, nieprawdaż? A jeśli za czas jakiś Ukraina wejdzie do UE i zapragniesz kupić sobie kawałek taniej ziemi (lub ktoś z Twoich znajomych), będziesz równie stanowcza? Tak się zmienia Europa i większość Polaków głosowała ZA wejściem do Unii. Możesz się nie zgadzać, ale musisz się pogodzićIdąc tym tropem powinniśmy zabronić naszym rodakom pracy 'na zachodzie', a to już w większości przypadków raczej nie przeszkadza. Inaczej wygląda stosunek do przybyszów ze wschodu, którzy chcą pracować u nas...
Czyli jak?
Bo jak dla mnie to jeśli to tylko nie jest Blisko Wschód ani inne Arabie, a jeno nasi słowiańscy bracia to chętnie ich tu widzę.
Niech tu pracują, płacą podatki i wydają część zarobionych pieniędzy, a gospodarka się będzie kręciła.
Co do wszelkiej nacji Arabów no niestety, jak widzimy na przykładzie Francji czy Niemiec oni się nigdy nie asymilują. Nawet Chińczycy dość szybko to robią.
A co do Unii...hmmm...kiedyś też wierzono, że ZSRR będzie po wieczne czasy. Ja np. wierzę w życie pozagrobowe.
No każdy w coś wierzy;-) Niektórzy w Unię Europejską forever;-)
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
po pierwsze mam nadzieje ze do tego nie dojdzie (tzn do wejscia ukrainy do UE).
a jesli by tak bylo- bede tak samo stanowcza- moze nawet jeszcze bardziej- zadnego kupowania przez polakow ziemii na ukrainie!!!
ha ha ha!!! dobre, dobre!!
ci co zyli podczas zaborow tez niby musieli sie pogodzic??? ci ktorych podbil zsrr rowniez?.. i na ta unie przyjdzie kres... pozostaje czekac i walczyc w podziemiu![]()
Ostatnio edytowane przez buba ; 18-11-2010 o 00:56
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
@bialy wilk - świetnie to podsumowałeś :)
No tutaj to już nieźle pojechałaś... Rozwiń proszę tę wypowiedź, pokaż jakiekolwiek analogie, chyba przegapiłem zbrodniczą napaść UE na nasz kraj.
P.S.
A tak na marginesie Bubo, dlaczego nie stosujesz w swoich wypowiedziach zasad ortograficznych języka polskiego?
Ostatnio edytowane przez R20 ; 18-11-2010 o 15:26
moze tym razem na nas nikt nie napadl zbrojnie ale rowniez stracilismy niepodleglosc i co gorsza tym razem swiadomie i dobrowolnie....i np. taki traktat lizbonski wszedl w zycie... prawo unijne jest ponad prawem polskim, unia nam ustala normy i zasady ktorych musimy przestrzegac, ze np. taka stacja benzynowa ma zostac zamknieta mimo ze dobrze prosperuje bo "w unii nie wolno kontenerowek" czy odnosnie sprzedazy nabialu na ulicy... przyklady mozna mnozyc w nieskonczonosc- ale po co? entuzjasci UE i tak wszytsko przyjma z zachwytem i radoscia...
moze niektorym pasuja zakazy i "znormalizowanie" wszystkiego ze wszystkich stron ale mnie nie...
np. ą ę czy duzych liter nie pisze z lenistwa![]()
Ostatnio edytowane przez buba ; 18-11-2010 o 15:46
>> Napisał R20
>> A tak na marginesie Bubo, dlaczego nie stosujesz w swoich wypowiedziach zasad ortograficznych języka polskiego?
> odpisała buba
> np. ą ę czy duzych liter nie pisze z lenistwa
Komentuje Wojtek
Na samym początku mojego komentarza chciałem Cię bubo serdecznie pozdrowić, a także Twoich przodków do siódmego pokolenia włącznie oraz wszystkich krewnych i bliskich znajomych. Żeby nie bylo, że Cie nie lubięA teraz usiądź wygodnie i czytaj.
Bywasz w ciekawych miejscach, dzielisz się z nami ciekawymi spostrzeżeniami, pokazujesz ciekawe obrazki. Tylko gdy zaczynam czytać Twój tekst napisany "polskawo", coś się we mnie zaczyna kotłować i z żalem przerywam lekturę. Takie moje uczulenie to jest pewnie choroba, ale w moim wieku już nieuleczalna. Cóż, różne ludzie mają różne przypadłości: ten gra na fortepianie a innemu śmierdzą nogi
Prośba: pokonaj swoje lenistwo i zrób dobry uczynek, pozwalając czytać swoje teksty także takim dziwakom, jak ja czy R20.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)