Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Biesy samochodem kempingi, biwakowanie (też na dziko)

Domyślnie Biesy samochodem kempingi, biwakowanie (też na dziko)

Witam, wybieram się w Biesy w tym miesiącu, pobyt dłuższy min 10 dni chętnie przedłużę na kolejne 10.
    Poszątkowo szukałem kwater, ale czy nie lepiej kupić namiot ( 10 nocegów = dobry namiot, jeść i tak coś muszę) i zainstalować się na jakimś kempingu? Graty bez probemu zmieszczą się do samochodu (kombi) będę mogł "obskczyć" więcej niż mając bazę wypadową w Wetinie, czy Solinie. A tak rozbiję się na jakimś kempingu, albo "u chłopa za stodołą"
    Czy coś takiego ma sens ? Nawał wczasowiczów chyba rozpocznie się po końcu roku szkolnego ?
    Proszę o opinie, porady, z góry dzięki za wszystko :)

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Biesy samochodem kempingi, biwakowanie (też na dziko)

...opcja namiotowa zdecydowanie da lepsze wspomnienia i logistycznie jest elastyczniejsza... a jak kupisz dobry namiot to już Ci starczy na lata przygód

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

wariant z namiotem zdaje sie duzo ciekawszy! raz ze po wyjezdzie zostanie ci fajny namiot a poza tym w czterech betonowych scianach to chyba caly rok mieszkasz- wiec namiot powinien byc mila odmiana :)
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

namiot to dobry pomysł. i tak jak piszesz sa jeszcze miejsca gdzie można troche pobiwakować na dziko. tylko park wypada - oficjalnie - z takiego planu. ale pól namiotowych jest sporo i problemu nie ma. polecam ci zawitac chocby na chwile do baz namiotowych w Rabem i w Łopience. do łopienki osobówką raczej sie nie wdrapiesz ale pozostawienie auta na drodze za cerkwia grozi max olaniem auta przez lisa. Fajnie jest tez sie zatrzymać choćby na jedną noc na Tworylnem, i tam autkim tez nie wjedziesz. ja lubie sie tam rozbić na pare nocek. zostawiam zwykle namiot i chaszczuje po otrycie i masywie poloniny wetl. Komentując kwestie mieszkaniowe- wdomu mieszka sie cały rok a urlop można spędzić mniej konwencjonalnie niz to głosi dzisiejsza media-pop-Qltura. no i przy rozbijaniu sie na dziko masz okazje poplumkac sie w potoczkach i takich tam "sanach". polecam troche survivalu.

Osobiście polecam pole namiotowe w Duszatynie - ładne nad rzeczką - tłumów tam raczej nie znajdziesz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)