Strona 52 z 54 PierwszyPierwszy ... 2 42 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 539

Wątek: Galeria: KOLOROWE Bieszczady

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Domyślnie Odp: Galeria: KOLOROWE Bieszczady

Partyzancie krytykiem sztuki nie jestem, ale oglądając Twoje dzieło nie powiedziałbym, że to jest pierwszy raz. Można powiedzieć, że na forum narodził się artysta, że tak powiem pełną gębą.
    pozdrawiam
    Marek

Szkutawy
    Guest

... załamywać to się nawet nie wolno.. trzeba do przodu iść...ale nikt nie mówi, że jest łatwo...jak chce mi się pobyć samemu to idę pobrzdąkać, ale napiszę Ci, że kiedy byłem w wojsku to chwyciłem za ołówek i szkicowałem... później miałem kilka ołówków i choć nigdy nie byłem z plastyki najlepszy, to po jakimś czasie coś zaczęło wychodzić....nawet mi się to podobało, ale wtedy wyszedłem do cywila, a tam co innego było... jakieś dziesięć lat temu zacząłem przed domem malować wszystkie donice (właśnie akrylem), a każdą następną z większą fantazją (przynajmniej mi się tak wydaje).... później kupiłem pierwszy blejtram i próbowałem i szukałem odpowiedniej techniki... robię to do dzisiaj, ale "napadowo"..... trzy miesiące coś sobie robię, a później rok nic.... nie jest to dobre, bo we wszystkim ciągłość jest potrzebna... nawet nikła... ale ja tak mam z większością rzeczy..... jutro może pójdę pogrzebać na strych i zrobię jakąś fotkę... i też się pochwalę.... dla mnie akryl, a zwłaszcza akwarela jest paskudna... źle się posługuję tą techniką..... lubię jak ktoś ma jakiegoś "zajoba"... jaki by on nie był... hm... ten "zajob" oczywiście.....

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Przemola, czekam na Twoje fotki. Ze mną było o tyle inaczej, że rozwijałem się do służby wojskowej. Na ostatniej komisji, gdy już wiedziałem o powołaniu prosiłem żeby przydzielono mnie tam, gdzie mógłbym rysować nadal. Niestety, gdy przymierzyli mi hełm (a był trochę za ciasny), to wybili mi te "głupoty" na tyle skutecznie, że do teraz nie mogę się pozbierać.
    W Lublinie uczyłem się w innej szkole a na zajęcia plastyczne uciekałem ze swoich lekcji do Towarzystwa Przyjaciół Sztuk Pięknych, więc mam pewne podstawy. Odgrażam się, że na emeryturze( jak Bóg da) zostanę drugim Nikiforem(chyba,że Zakapiorem). Jeszcze kilka lat mi zostało.

No to Pyra już wiesz, że kiedyś coś tam próbowałem.

Żeby było kolorowo to znajome tarasy jesienią:

P1040454.jpg P1040455.jpg tarasy w głębokim tle.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

oooo! to się chłopaki nie chwalili dotąd talentami malarskimi!
    Partyzancie - nie wiem czym jeszcze mnie tu zaskoczysz...proza w postaci różnych historii, poezja, a teraz malarstwo.
    Tak jak pisze przemolla - fajnie jak ktoś ma jakąś swoją pasję :)))
    Wiosna się zbliża - przelejcie ją na płótna lub papier :)))

Szkutawy
    Guest

.... no to pogrzebałem na strychu przed chwilą... i co?... obraz nędzy i rozpaczy...wszystko pokryte grubym kurzem... strach to wycierać... zdmuchnąłem tylko....to co olejem i akrylem to można uzdatnić... a pastel, który tak lubię to tylko do pieca....ołówka z przed trzydziestu lat nie znalazłem... będę kiedyś szukał... z pasteli to tylko jeden taki duży i do tego nie skończony się nadaje nie do spalenia, bo był wstępnie werniks zrobiony.... reszta to dupa, dupa, dupa....no to wrzucam... pierwszy to na drewnie akryl... jedenaście lat ma....

1-DSC_4177.jpg

... następny jest około rok młodszy i olejny... na płycie pilśniowej.....

1-DSC_4185-001.jpg

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Twoje prace są bardzo ciekawe i nie są nudne. Druga to jakby jakiś stwór w morskich głębinach obserwujący ciekawym okiem małe stworzenie. Pierwsza praca kojarzy mi się z niedalekim Kazimierzem Dolnym, gdzie jest Góra Trzech Krzyży a całość trochę ze słynnym zakonem bo łuna na niebie i powiedzmy ten rycerz przypomina jakieś mroczne czasy.
    Teraz jak już się ujawniliśmy to może tak jak pisze asia, wiosna będzie dobrym motywem... może ujawni się jeszcza ktoś a nie tylko pstryk, na łatwiznę... i dalej z pędzlem w kolorowe Bieszczady...

Szkutawy
    Guest

... dzięki Partyzant.... każdy widzi co chce zobaczyć i dowolność tu jest nieograniczona.... osobiście myślałem o czymś innym i w jednym i w drugim przypadku, ale miło się dowiedzieć jak ktoś na to patrzy.... co do rycerza... to na nie, jest jeden drobny szczegół....okulary ... a mroczne czasy chyba tak.... współczesne, ale w sumie nie o tym miałem....
    ... wiesz... fotografowania nie nazwałbym pójściem na łatwiznę.... to trochę coś innego... znam ludzi którzy z wielką pasją tachają ciężkie kilogramy sprzętu... idą zrobić jedno zdjęcie, a okazuje się, że to nie to, bo pogoda nie taka, albo oświetlenie, ulotna aura przeminęła... i trzeba nie jeden raz w to miejsce wrócić i czekać nie mając wcale pewności, że się uda... później obróbka... to też proces twórczy.... bardzo podobają mi się zdjęcia Uszatka i widać, że wkłada w nie wiele serca... hdr-y robi niesamowite....

Szkutawy
    Guest

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    świętokrzyskie

pażdziernikowo.....
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik Awatar Kurdybanek
    Na forum od
    05.2015
    Rodem z
    Inowrocław

Z poprzedniego tygodnia - wiosenna orgia kolorów:

Majdan
    SDIM2285s.jpg

Dolina Wetlinki
    SDIM2310s.jpgSDIM2742n.jpg

W jaworowo-bukowej tonacji:
    SDIM2339s.jpg

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)