Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
Czyli prywatyzacja GOPRu?;-))
bo jeśli płacisz za akcje to z jakiej okazji ja jako podatnik mam jeszcze dodatkowo?;-)
Było tak od razu.
Jeśli chodzi o prywatyzację to na mnie możecie liczyć-jako liberał jestem za;-)
To nie jest kwestia formy własności. W Sopocie mamy całą służbę zdrowia prywatną. Pogotowie Ratunkowe, lekarza rodzinnego, gabinety specjalistyczne, laboratoria, RTG, USG, wszystko jest prywatne. Mówimy chyba o formach finansowania GOPR. GOPR jako stowarzyszenie ludzi dobrej woli nie jest komercyjne i chyba takim zostanie. Jako stowarzyszenie posiada statut i w nim określone formy finansowania. Jego władze oraz poszczególne grupy muszą nieźle główkować, by zapewnić sobie potrzebne fundusze. Tym bardziej bolesne jest, gdy finansować trzeba jakąś bezsensowną akcję. Ale to zupełnie inny problem. Borykają się z nim strażacy, pogotowie ratunkowe, policja i GOPR. Gdzie jest granica między przysłowiowymi "klapkami", a uzasadnioną akcją ratunkową? Bo o czym dyskutujemy? O tym, by znaleźć stałe, stabilne finansowanie Stowarzyszenia pod nazwą GOPR, czy o trzepnięciu po kieszeni tych, którzy naszym zdaniem pod żadnym pozorem nie powinni chodzić w góry.