Pokaż wyniki od 1 do 10 z 185

Wątek: górskie ubezpieczenia

Mieszany widok

diabel-1410
    Guest

Domyślnie Odp: górskie ubezpieczenia

Dobrze że do nich dotarli na czas.
    Teraz znowu będę smucił-pakiety ogrzewające co prawda w sprzedaży detalicznej znalazłem w cenach od 7,50 pln do 13 pln,dojazd samochodem lub skuterami-samo paliwo to pewnie około 30pln,nie wiem czy w GOPR jest tak jak w OSP gdzie za czas pędzony na akcji płaci urząd gminy,czy też po prostu jest to traktowane jako praca dla dobra społecznego.Ale jednak przez dwie i pól godziny było zatrudnionych przy akcji 11 ratowników.Będę złośliwy i koszt ich pracy wyliczę zgodnie z najniższą krajową-1032,34 netto miesięcznie.Wynika z tego że koszt pracy wszystkich ratowników zatrudnionych przy tej akcji wyniósł 169pln.Do tego reszta kosztów-myślę że ta akcja zamknęla się kwotą pomiędzy 300 a 500 pln.Według danych znalezionych przez Miejscowego tylko w okresie lato 2011 ratownicy interweniowali ponad 90 razy czyli przybliżony koszt tych akcji to około 27000 pln.Nie wierzę że rząd kiedykolwiek zdecyduje się na 100% finansowanie GOPR/TOPR. Przymusem stanie się wprowadzenie ubezpieczeń i szukanie dodatkowych źródeł finansowania.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: górskie ubezpieczenia

Cytat Zamieszczone przez diabel-1410 Zobacz posta
    Dobrze że do nich dotarli na czas.
    Teraz znowu będę smucił-pakiety ogrzewające co prawda w sprzedaży detalicznej znalazłem w cenach od 7,50 pln do 13 pln,dojazd samochodem lub skuterami-samo paliwo to pewnie około 30pln,nie wiem czy w GOPR jest tak jak w OSP ...
    Sory diable -1410 ...ale nie dramatyzuj już , nie ma tak żle ..przekaż 1% i Inni też proszę , a na "dzień dzisiejszy" starczy .
    ps.a tak to ... śmigłowiec w Bieszczadach jest płacony z innej kasy niż GOPR
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)