Pokaż wyniki od 1 do 10 z 185

Wątek: górskie ubezpieczenia

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Czarek pl
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Jaworzno

Domyślnie Odp: Kolejna akcja GOPR

Cytat Zamieszczone przez marmota_m Zobacz posta
    Wtedy ludzie by nie wzywali pomocy, a GOPR by chodził po górach tylko z czarnymi workami...

Temat płatności za akcje i ubezpieczenia w górach był już wałkowany na forum na wszystkie chyba możliwe strony. Ja jestem za ubezpieczeniami i odpłatnością za akcje, ale znając oszczędne podejście sporej części społeczeństwa i głupotę jednostek to skutkiem byłby brak ubezpieczeń u części chodzących po górach, a w efekcie nie wzywanie przez takie osoby pomocy, bo szkoda kasy. No i skutki w części przypadków byłyby tragiczne. Aktualnie wzywają pomoc, może niepotrzebnie, ale są sprowadzeni cali i zdrowi na dół. W przypadku "oszczędności" pomoc nie jest wzywana w odpowiednim, jeszcze bezpiecznym momencie, lecz w ostateczności, lub wcale. A ostateczność może być za późno.
    Sądzę,że jak ktoś jest w niebezpieczeństwie to nie myśli o kosztach akcji ratowniczej i czy jest ubezpieczony czy nie.Po prostu wzywa pomocy i już.Natomiast gdyby było powszechne ubezpieczenie skończyłyby się akcje po tych co im się nie chce schodzić z gór lub zmrok ich zastał.
    Ja jestem za ubezpieczeniem,te kilka złotych każdy rozsądny człowiek może wydać.
    Zastanawia mnie jednak coś innego,odnoszę wrażenie(może mylne),że sami ratownicy GOPR nie chcą powszechnego ubezpieczenia,może dlatego,że teraz mają zagwarantowane pieniążki z budżetu państwa, natomiast gdyby było powszechne ubezpieczenie tych pieniążków z naszych podatków już by mieli troszkę mniej,a ubezpieczyciel każdą akcję górską prześwietliłby na każdą stronę zanimby wyciągnął pieniążki,może troszkę też o to chodzi,po prostu teraz nie muszą walczyć o kasę bo mają ją zagwarantowaną.
    Ostatnio edytowane przez Czarek pl ; 10-02-2016 o 16:37
    Nie zawsze trzeba mówić co się wie,ale zawsze trzeba wiedzieć co się mówi.
    Klaudiusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)