Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Planowanie wypraw

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Planowanie wypraw

Cytat Zamieszczone przez calanthe Zobacz posta
    Tak sobie myślę że to też dużo zależy od czasu jaki możemy przeznaczyć na wyprawę... bo jak mamy np dwa tygodnie to przecież no ja.. nie planowałabym każdego dnia bo wiadomo że to i tak się dokładnie nie zrealizuje, tylko wtedy np kilka dni i najważniejszych rzeczy co gdzie i jak już tam na miejscu, bo to się pogada z miejscowym i coś podpowie albo jeszcze w trakcie co innego wyjdzie :)
    bo taką weekendową wyprawę chociaż czy dwa dni to wyprawa to nie wiem ale powiedzmy że taka.. mniejsza wyprawa to chyba warto zaplanować... tak mnie się zdaje
    A ja właśnie planuję również te dłuższe, bo te dłuższe są zazwyczaj dalsze i mogę już tam więcej w życiu nie przyjechać.
    A wtedy - szkoda po prostu każdego dnia, jeżeli miałoby się go stracić z powodu złych połączeń kolejowych.

No chyba że się np. z góry zaplanuje dojazd stopem.
    Kiedyś z koleżanką, z która do teraz bardzo często jeżdżę zaplanowałyśmy we Francji, że łapiemy stopa i jedziemy tam gdzie jedzie pierwszy samochód, który się zatrzyma. Miałyśmy tylko ogólnie wyznaczony kierunek oraz wyznaczony cel, do którego chciałyśmy dotrzeć, ale obojętnie jaką drogą. Jechałyśmy po łamanej.

Miałyśmy mapę i kiedy docierałyśmy do jakiegoś miejsca wybierały dalej drogę, która była najkrótsza w kierunku naszego celu i tam łapały kolejnego stopa, który jechał z grubsza we właściwą stronę.
    Dzięki temu zwiedziłyśmy mało znane zakątki Prowansji i Langwedocji, które ogólnie są rewelacyjne, spały na plaży, potem pod gołym niebem w winnicy, potem w autobusie na parkingu itd.

Tylko na takie podróżowanie trzeba mieć więcej czasu.

B.
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 20-01-2011 o 15:49

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)