Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Planowanie wypraw

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Planowanie wypraw

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Nie neguję faktu, że "w necie w relacjach ludzi jest masa porad praktycznych i z reguły aktualnych". Problem, że nie zawsze te porady są wiarygodne. Mam większe zaufanie do przewodnika sprawdzonego wydawnictwa niż do informacji od anonimowej osoby na forum internetowym. Poza tym w przewodniku informacje te są posegregowane i masz je już na papierze, a więc tak jak lubisz.

Jeżeli przewodnik jest nieaktualny, to nie trzeba go kupować. Ja zawsze zwracam uwagę na datę wydania.

.
    co do wiarygodnosci przewodnikow- wiem jak bylo pisanych kilka przewodnikow jednego z bardziej znanych i renomowanych wydawnictw w polsce... ludzie ktorzy je pisali nigdy w opisywanych miejscach nie byli... korzystali z wiadomosci internetowych, innych przewodnikow i zdjec udostepnionych przez przyjaciol (np. moich wiec wiem o czym pisze...) nie mowie ze to jest regula, ale zdarza sie .. i to wcale nie tak rzadko...

co do relacji internetowych anaonimowych forumowiczow- jedna z wad moze byc brak obiektywizmu... co np. mocno moze charakteryzowac moje relacje bo jak pisze ze "autobus byl zarąbisty" - to znaczy ze jako wspolpasazera mialam koze i worek kartofli...a ktos moze omylkowo zrozumiec ze "zarąbisty" znaczy szybki i wygodny i nieporozumienie gotowe

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    Dla mnie najważniejsza jest mapa.Z nich mogę wyczytać wiele.Cel podróży jest wymyślony osobiście albo z zasłyszanych opowieści.Bądż przeczytanych w necie, prasie , książkach. .
    mapa to zawsze najlepszy przyjaciel!!!
    Ostatnio edytowane przez buba ; 24-01-2011 o 20:05
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)