Skreślmy wszystkich PRLowskich aktorów, przecież grali w komunistycznej kinematografii.
Skreślmy wszystkich PRLowskich aktorów, przecież grali w komunistycznej kinematografii.
Słusznie,to dobry pomysł.
Wywaliliśmy już ubeków z WSI,"spaliliśmy" ich wraże kontakty,w końcu po co nam własny wywiad,mamy sojuszniczy,amerykański.Co się sami będziemy plamić kontaktami z wieśniakami afgańskimi,zrobią to za nas inni.A osłona kontrwywiadowcza to puste słowa,nikt jej przecież nigdy nie widział na oczy...
Wywaliliśmy też starych komuchowatych pilotów wojskowych,sowieckich poputczików,ruskie gnidy,bo przecież młodzi piloci mogliby stracić rewolucyjny zapał,a nabyć niezdrowego dystansu ucząc się od nich pilotażu ruskich w końcu samolotów.Kto wie,może nawet mogliby pomyśleć że ruskie to ludzie...brrr.Całe szczęście wywaliliśmy ich,ze skutkiem zaiste imponującym.To naprawdę nam wyszło,he he
Jeszcze trzeba się zastanowić co zrobić z naszymi rodzicami,w końcu oni też legitymizowali ten wszawy ustrój,pracowali w nim,mieszkali,chodzili na pochody pierwszomajowe,a nawet, o zgrozo, bawili się!!! Jak mogli,przecież wiadomo że powinni konspirować,wszak rozpad Imperium Zła jest pewny i w prostej linii zależny od ich postawy moralnej i godności osobistej.Czyli jakby chcieli,to ZSRR i PZPR by się rozleciał,a nie zrobili nic,nawet nie wyjechali...
Skreślamy ich.
Pozdrav
Może Twoi chodzili, moja mama nie tylko nie chodziła, ale i zabraniała robić to mi (choć w szkole był obowiązkowy). Co mi się bardzo nie podobało, bo co małe dziecko może wiedzieć?Fajne było to machanie flagami i kwiatami, a ja nie mogłam;-((((A jak raz wywiesiłam przed domem ruską flagę to taki łomot w zadek dostałam, ze szok;-)))
No ale wracając do tej prawicy...
GDZIE w Europie ja znajdę prawicowe państwo???choć jedno?Ale trochę większe niż Watykan-załóżmy, że jest państwem.
To się wyprowadzam choćby dziś!!!
Tylko, żebyśmy się dobrze zrozumieli-taki np PiS nie ma nic wspólnego z partią prawicową, to socjaliści pełną gębą. Już bardziej prawicowy jest...SLD, ale też są socjalistami, a ja chcę PRAWICĘ, prawdziwą prawicę.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
jasne!! nie tylko aktorow! wszytskich co wtedy zyli! i wszystko co z tamtymi czasami zwiazane...spalic, zakopac, zabetonowac i pokropic woda swiecona
niedlugo nastepne pokolenia uwierza ze za PRLu to bylo samo ZŁOOOOOOOOOO... i ludzie dzielili sie na partyjnych, szpiegow i donosicieli oraz na dzialaczy podziemnych ktorzy cierpieli za miliony i jedyna wlasciwa wolnosc. (pewnie ta w UE) ze nie bylo za tamtych czasow normalnych ludzi ktorzy partie i system mieli w d.. i po prostu sobie zyli, pracowali, podrozowali, wychowywali dzieci.. bo pewnie kazdy komu bylo dobrze w tamtych czasach to szpieg z KGB...
Teraz jeszcze sa tacy ktorzy pamietaja ze zylo sie normalnie... ale za jakis czas pewnie przejdzie jedyna wlasciwa kreowana obecnie wizja historii..
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Z tą normalnością to może lekka przesada,ale świat nie chce być czarno-biały.Normalnie, czyli jakoś się rodzili,kochali,bawili itp,mieli taką małą stabilizację.W końcu nie na darmo się mówi że rodzina to podstawowa komórka społeczna.I jeżeli jest wybór dobro rodziny lub partyzantka,to nikt nie ma prawa szczekać na ludzi wybierających dobro rodziny,zamiast walki narodowo-wyzwoleńczej.A kreowana wizja historii przepadnie,bo jest kreowana przez świrów.
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)