Juraj - bez komentarza, po prostu bez komentarza, bo ręce opadają co ty wypisujesz.
co gorsza - nie masz za grosz samodzielności myślenia, bo gdybyś się tak zastanowił to byś sam wpadł na to, że powtarzasz dosłownie popłuczyny po czasach stalinowskich

mam jeszcze taką prośbę - nie przypinajcie mi etykietek jakiś tam partii i nigdy w żadnej partii nie byłem i nie będę. więc skoro chcesz mnie Juraj atakowac to na argumenty, a nie na wyzwiska, OK ?

o tym jakże robiącym wrażenie rozcinaniu brzuchów, płodach i gwałtach - z tego co czytałem w różnych źródłach przypina się tą etykietkę dosłownie każdemu - hitlerowcom, UPA, AK, WiN, NSZ, Armii Czerwonej, a nawet wojskom za czasów zaborów, Turkom i Kozakom z XVII wieku.
więc coś tu jest chyba nie tak, nie sądzisz ?? to taki jeden z przykładów jakie bzdury wypisujesz.

ciekawe w jakim to celu (jak raczyłeś napisac) polskie podziemie kolaborowało z hitlerowcami ?? co mieliby zyskac kładąc głowę pod topór ??
takie coś powtarzano za stalina.

"łotry łupaszki" jak to ująłeś dziś nigdzie nie kroczą, bo albo nie żyją, albo są już bardzo starzy i schorowani, bo nie mają tylko publiczną służbę zdrowia i ledwo wiążą koniec z końcem. weź pod uwagę, że najmłodsi mają ponad 80 lat. matematykę też podważysz ??

widzę, że ta dyskusja nie ma sensu, bo zamiast pisac merytoryczne argumenty pisze się o pieluchach. no cóż - każdy pisze wg swego poziomu.

Życzę dobrej nocy.