Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: O Gołasie w PZPR

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: O Gołasie w PZPR

Dlaczego ci wszyscy ludzie jak Gołas, Szymborska, członkowie politbiura i generalnie każdy członek PZPR nie wyemigrował do ZSRR skoro tak go sławili i mówili, że tam jest tak dobrze ??
    Zakładając opcję, że z wiarą podchodzili do tego "sławienia", to może wierzyli, że tę "krainę szczęśliwości" można stworzyć tu, w również w ich własnej ojczyźnie.

Nie twierdzę, że te działania zasługują na chwalenie, czy podziw.

Ja twierdze, że używasz zbyt mocnych słów, po drugie przekreślasz człowieka nie bacząc na jego niezaprzeczalne zasługi. Nie ma ludzi nieomylnych, a tylko krowa nie zmienia poglądów.

Mało tego, wielu członków partii robotniczej niewiedziec czemu znalazło się w USA czyli w kraju gdzie jest samo zło, dekadencja i w ogóle mają wszystko najgorsze wg ich myślenia.
    Dlaczego członkowie PZPR tak chętnie nosili jeansy i jeździli zachodnimi autami, choc w ZSRR robiono wszystko naj naj naj lepsze ?
    Ty naprawdę nie rozumiesz tamtych czasów.

Nie masz bladego pojęcia o tym ilu ludzi do tej partii należało i jak wielu działało tam z pełnym przekonaniem. nie wszyscy byli przydupasami Moskwy, wielu z nich tworzyło trzon ruchów wolnościowych.

Przynależność do PZPR o niczym nie świadczy.

Wg Twojego toku myślenia o zdradę powinno się oskarżyć 99% narodu

Kogo uważasz ( z żyjących) za wzór cnót obywatelskich? Który z aktorów polskich zasługuje na podziw? (Tylko nie pisz o Mroczkach)

dziś ludzie o poglądach lewicowych mogą wyemigrowac do Chin czy Korei Północnej, ewentualnie na Kubę
    Ty nawet nie rozumiesz, czym sa poglądy lewicowe.

Wyślij do tej Korei również 3/4 Szwecji, połowe Holandii, USA i dziesiątków innych krajów

Lecz dziwnym trafem mnóstwo Polaków (lewicowych i prawicowych) kładzie h...ja na politykę i emigruje do ultraprawicowego tak zwanego zachodu czyli USA, Europy Zachodniej czy Skandynawii i tam zostają.
    na jakiej podstawie twierdzisz, że USA, Europa zachodnia (wszystkie kraje masz na myśli?), czy Skandynawia są ultra-prawicowe?

Dziwi Cię to? Bo nic nie rozumiesz.

Mało tego - nawet czołowi politycy PZPR teraz są ultra pro-europejscy i już nie mówią o dekadenckim zachodzie i o USA jako źródle zła. Ale żeby tego jeszcze było mało - np. L.Miller negocjował wejście do UE, a A.Kwaśniewski zabiegał o wejście do NATO
    PZPR już nie istnieje. Poglądy lewicowe nie stoją w sprzeczności z aspiracjami przystąpienia do NATO, czy UE.

To taki "oczojebny" przykład jak ludzie się kłócą o politykę jak głupie barany, a niektórzy z tego korzystają
    Więc jedno się mówi traktując ludzi jak barany, a swoje robi. No a że ludzie rzeczywiście barany to bodą się między sobą - a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Prawda stara jak świat.
    kolejna prawda objawiona? Skąd Ty te mądrości czerpiesz?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    na jakiej podstawie twierdzisz, że USA, Europa zachodnia (wszystkie kraje masz na myśli?), czy Skandynawia są ultra-prawicowe?
    )
    Oooo no???
    Zwłaszcza ta Europa Zachodnia( Skandynawię do niej podciągnę).
    PRAWICOWA???bo jak się stanie, że mapa będzie za plecami to jest po prawej stronie?;-))))
    A filmu nie widziałam i nie obejrzę, nawet mimo tego, że wzbudza takie emocje, zanudziłabym się i myślę, że dzisiejsza młodzież też raczej sięga po inny repertuar, więc nie wiem kogo by miał ten film wychowywać?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2008

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    A filmu nie widziałam i nie obejrzę, nawet mimo tego, że wzbudza takie emocje, zanudziłabym się i myślę, że dzisiejsza młodzież też raczej sięga po inny repertuar, więc nie wiem kogo by miał ten film wychowywać?
    No, wiec pozwole sie nie zgodzic z przedmowczynia. Widac Krysiu, ze nie widzialas tego filmu. Przynajmniej raz w roku wciskam go moim sluchaczom w celu zilustrowania tzw. migracji przymusowych podczas nieslawnej akcji o kryptonimie 'Wisla'. Bynajmniej nie chodzi o swietnie aktorstwo Golasa. Chodzi o te sceny, ktore cenzura - o dziwo - puscila w czasach rezimu komunistycznego w PRL. Mianowicie ciagi wozow i pieszych z przesiedlencami oraz zrujnowana cerkiew (pod ktora nb. kwaterowal sobie oddzial UPA).

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez dada Zobacz posta
    Przynajmniej raz w roku wciskam go moim sluchaczom ).
    No właśnie wciskasz;-))
    a oni sami z siebie myślisz, że by po niego sięgnęli?;-)
    Jeszcze zależy w sumie czego są słuchaczami, ale przeciętny młody człowiek myślisz, że ogląda takie produkcje?;-)
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)