Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przez Hryniawy i Czywczyny do Doliny Bialej Cisy

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Przez Hryniawy i Czywczyny do Doliny Bialej Cisy

Cytat Zamieszczone przez Petefijalkowski Zobacz posta
    Czyli prawie tydzień ciorania się na pograniczu ukraińsko-rumuńskim :)....
    Trasa:
    Hryniawa(w dolinie Białego Czeremoszu) - Czarna Dukonia - Połonina Pnewie - Hlistowaty(pod Hostowem) - Hnitessa (najdalej położony na południe punkt II Rzeczpospolitej) - cale Czywczyny(przedwojenna granica polsko-rumuńska, obecnie UA-ROM) - Stoh(przedwojenny Triplex granic Polski, Rumunii oraz Czechosłowacji) - dolina Białej Cisy - Łuhy - Rachów....Relacja nastąpi, na razie dwa zdjęcia przedstawiające część ekipy na tle Stoha, oraz moja skromna osoba na przedwojennym bazaltowym triplexie granic PL-ROM-CZS ...Przejście ok 90-95km bez spotkania żywej duszy, z pełnym obciążeniem :) mając za towarzystwo słupki sistiemy(pasa granicznego ziemii niczyjej) pozostałe po Kraju Rad - Związku Radzieckim....Było to pierwsze nam znane polskie powojenne przejście narciarskie tego odcinka.... "tam wyżej" spowodował że nierzadko 2metrowe słupki sistiemy wystawały spod śniegu nawet tylko na 20-30-40 cm lub były całkowicie pod śniegiem...pozdrawiam, Piotrek
    Piotr super sprawa , tylko za mało fot . i opisu dałeś, ale to nie znaczy ,że nie zainteresowałeś nas.
    Ja z nartami mam mniej "doczynienia" ,ale mam zamiar w przyszłym tygodniu (po ,miedzy innymi Twojej i Witi relacji) ruszyć Tam letnią porą .
    Jedno pytanie , takie praktyczne... Czy idąc na Stoha z Szybenego i niżej na południe "starą granicą" nie trzeba żadnych "ichniejszych" zezwoleń?
    Czytam gdzie indziej ,że już nie potrzeba, ale ja nigdy nie jestem pewien ...dzisiaj nie , a jutro ?

ps. postaram zrobić sobie podobne zdjęcie na słupku ...ale bez nart
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 13-07-2011 o 18:45
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)