Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
Jeżeli chcecie jechać w okresie kiedy kursują już busy to tak. Macie wedy możliwość pochodzenia po Bieszczadach. Moje propozucje przejść:
1. Bacówka - Rawki - zejście na Ustrzyki skąd busem na przełęcz Wyżniańską i powrót do bacówki. Dość forsowne podejście na Rawkę a potem już łatwo i przyjemnie
2. Bacówka - przełęcz - busem do Wetliny skąd szlakiem na Dział i Małą Rawkę - zejście do Bacówki łatwa i przyjemna trasa choć mało widokowa to jest warta polecenia.
3. Bacówka - przełęcz - busem do Ustrzyk - wejście na Połoninę Caryńską i zejście z niej na Wyżniańską i powrót do bacówki.
Ustrzyk
4. Bacówka - przełęcz - busem do Wetliny Stare Sioło - szlakiem na Jawornik - Rabia Skała (największe przewyższenie w Bieszczadach) - szlakiem granicznym na Kremenaros - Wielka i Mała Rawka - zejście do bacówki. No to już większa wyrypa. Deptania na cały dzień.
5.. Bacówka - przełęcz - wejście na Caryńską - zejście na Berechy - wejście na Połoninę Wetlińską - polem jej grania na przełęcz Orłowicza - zejście na Stare Sioło.
6. Bacówka - przełęcz - busem do Berechów i dalej do Dwernika. Stamtąd szlakiem na Magórę Syposiańską i zejście na Kolibę Caryńską wejście na Połoninę Caryńską - zejście na przełęcz - bacówka. też bardziej forsowna trasa.
Tak więc jako baza wypadowa może być. Pod warunkiem że kursują busy!!! I każdego dnia można zrobić zakupy. Oczywiście każdą trasę można robić w odwrotną stronę jednak lepiej jest wracać do bacówki na nogach. z rana mniejszy kłopot z busami.

Pozdrawiam
Propozycje fajne, i też popieram opcję aby rano podjechać busem a wracać "dwunożnie", tak aby nie zostać gdzieś wieczorem w miejscu gdzie ostatni bus już odjechał.
Weź jednak uwagę, że pytający informował, że w grupie będą dzieci (nie wiem jakie duże) i czas marszu może się wydłużyć.

Tak sobie myślę, ze Bacówka pod Małą Rawką jest miejscem prześlicznym i klimatycznym, ale czy dużą grupą z dziećmi nie warto zostać gdzieś na dole, chocby w Wetlinie, gdzie po wycieczce, albo też zamiast wycieczki, jak ma się lenia można było pochlapać się w potoku.
Z Wetliny można też wybrać się na wycieczkę kolejką leśną, która jest dużą atrakcją dla dzieci. Z bacówki już trochę trudno to zrobić.

B.