PPozwoliłem sobie przeznaczyć na licytację "prawie" oryginalną wałaskę-rąbanice (rodzaj ciupagi z nieco krótszym ostrzem).
Pracę odtworzeniowe wykonali znani artysci:
1) artysta kowal z Podstolic, Sebastian N.
2) artysta stolarz z Nowego Rybia Krzysztof B.
3) artysta rzeźbiarz z Pasierbca Stanisław Górka z przydomkiem Magnaciarz (zawinszował sobie za to trochę reklamy, o wódce nie wspomnę).
Zapraszam do licytacji!
W razie gdyby nie było chętnych, cenę wywoławczą - 150 zł - zobowiązuje się wpłacić osobiście, na ręce mAAtyldy jako koordynatorki tej pięknej akcji.
W/w rąbanica jest solidnie okuta, siekierzysko ma rzeźbione, ostrze również, jest zdobiona srebrnymi monetami z czasów panowania Najjaśniejszego Pana, Cesarza Austrii, Apostolskiego króla Węgier, Czech etc. etc. Franza Josefa.
Ma również zastosowania praktyczne, można nia narąbać drzewa na Dydiowej czy w okolicach Karolowa a nawet ...................... Ma znak jednego z braci Matejów, ostatnich zbójników.
Zdjęcia umieszczę nieco później.
.............................................. Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
Ostatnio edytowane przez admin ; 10-04-2011 o 03:29 Powód: Edytowane 09.04.2011 - na prosbe autora
"Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2
Hej, oświećcie mnie bo jestem na forum całkiem świeżutka :) czy KIMB jest otwarty dla każdego i ja też jako świeżak na tym forum znajdę tam dla siebie miejsce?
Oczywiście, na KIMB może przyjść/przyjechać/wejść z ulicy każdy, zapraszamy![]()
Fajnie, dzięki, być może się zjawię. A powiedz mi jak to wygląda? I gdzie najczęściej nocujecie?
Dużo by mówićPoszukaj na forum relacji z poprzednich lat (dział KIMB).
Hmmm, a czy tym razem ciupaska może iść w kobiece ręce?
czy znowu jakieś obostrzenia co do licytujących?;-)))
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Jeśli będzie w miarę ciepło, a ja będę w Bieszczadach:D na KIMBie, to zamierzam zasmakować przedświtu gdzieś w dolinie Płaszynira lub w ogóle gdzieś tam w krzakach na Płaszy, Dziurkowcu itd. Kto chętny się przyłączyć?:)
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki